Чудові мариновані печериці
від Denzhyttya
31 Березня, 2021
Всі ми купуємо подібну закуску. Але ж приготувати їх вдома набагато дешевше, та й смак виходить більш цікавий. Мариновані домашні печериці відмінно підійдуть в якості закуски не тільки до святкового столу, а й для щоденного меню. Печериці виходять дуже смачні і досить просто готуються.
Інгредієнти:
- 800 грам печериць
- 1,5 літра води
- 1 столову ложку солі
- жменю чорного перцю горошком
- 3 лаврові листки
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- зелень
- 1 столова ложка цукру
- 1,5 столові ложки оцту 9%
- 1 столова ложка соняшникової олії
- гострий перець за смаком
Приготування:
- Беремо гриби і промиваємо.
- У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, чорний перець, лавровий лист і ставимо на плиту. Доводимо масу до кипіння.
- Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими пір’їнками. Очищений часник подрібнюємо. Нарізаємо дрібно приготовлену зелень. Все перекладаємо в миску, додаємо цукор, гострий перець, оцет і олію, перемішуємо.
- Печериці кладемо в киплячу воду, накриваємо кришкою і варимо протягом 20 хвилин. Готові гриби перекладаємо в контейнер. Кладемо до них цибулеву заправку і заливаємо рідиною, в якій вони варилися. Накриваємо кришкою контейнер і залишаємо до повного охолодження.
- Підготовлені гриби прибираємо в холодильник до повного охолодження. Готові гриби подаємо до столу.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua