Цей пиріг з лаваша придумав геній. Готую його кожні вихідні
від Denzhyttya
19 Квітня, 2021
Пропоную вам рецепт одного з кращих пирогів з лаваша, плавленого сиру і домашнього сиру. Ви не повірите, але він виходить смачніше хачапурі! Але в ньому більше користі і менше калорій. А ще він дуже ніжний! Якщо ви не любите возитися з тістом, то цей рецепт вам ідеально підійде. Потрібно тільки витратити час на приготування начинки.
Інгредієнти:
- Одна упаковка лаваша;
- Два плавлених сирка;
- Пів кіло сиру;
- 150 мл молока;
- Два яйця;
- Пів ч. ложки чорного перцю;
- Одна ч. ложка солі;
- Одна ч. ложка меленого часнику;
- Пучок зелені.
Для заливки беремо:
- Одну ст. ложку сметани;
- Одне яйце;
- Одна ст. ложку соняшникової олії.
Приготування:
- Сирки натріть за допомогою терки з великими вічками, тільки перед цим заморозьте їх трохи в морозилці, щоб було легше терти.
- Сир викладіть в глибоку посуду, додайте натерті сирки і зелень, яку попередньо дрібненько посічіть. Підійде і заморожена зелень. Перемішайте добре.
- Далі влийте молоко, додайте яйця, всипте сіль, перець і часник. Знову перемішайте.
- Форму вистелити пекарним папером і покладіть один аркуш лаваша. По лавашу розподіліть чверть приготовленої начинки. Якщо потрібно, то наріжте лаваш за розміром вашої форми.
- Зверху начинки покладіть другий лаваш і знову розподілити частину начинки. Так зберіть весь пиріг. Якщо лаваш порветься, то нічого страшного в цьому немає.
- Останнім укладіть лаваш і його потрібно буде змастити заливкою.
- Розбийте в миску яйце, покладіть сметану і додайте олію. Перемішайте за допомогою вилки.
- Розподіліть заливку рівномірним шаром по верху пирога.
- Можете посипати пиріг кунжутом, а потім відправте в духовку, яку перед цим нагрійте до 180 °. Час випікання – півгодини.
- Ви тільки подивіться який апетитний пиріг виходить!
Нехай він трохи охолоне, а після можете подавати.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки