Беру дешеві курячі шлунки і готую справжній делікатес для святкового столу
від Denzhyttya
17 Квітня, 2021
Сьогодні я хочу поділитися з вами одним із способів приготування курячих шлуночків. Вперше я спробувала цю страву у свого улюбленого свекра, була здивована, дізнавшись, що готував він їх в пиві. Тепер часто готую за цим рецептом, виходить незвичайно, смачно і дуже ніжно.
Цей рецепт підійде як на святковий стіл до будь-якого гарніру, так і просто на кожен день. Готується страва швидко, звичайно якщо шлуночки ви купили вже очищені.
Інгредієнти:
- Курячі шлунки – 500 г
- Масло вершкове – 1 ст.л
- Олія соняшникова – 1ст.л.
- Пив0 світле – 200 мл
- Бульйон або вода – 250 мл
- Цибуля – 2 шт
- Гірчиця – 1 ст.л
- Борошно – 1 ст.л
- Оцет яблучний – 1 ст.л (можна винний або лимонний сік)
- Цукор – 1 чл
- Сіль перець
- Кінза або петрушка
Приготування:
- Шлуночки промити, добре обсушити і нарізати невеликими смужками (прорізайте там де є потовщення).
- У глибокій сковорідці розігріти вершкове масло і олію, обсмажити цибулю до золотистого кольору.
- До цибулі додати шлунки, посолити за смаком і обсмажити хвилин 10-15.
- У сотейник влити пив0 і воду (краще звичайно додати бульйон) додати цукор і оцет, якщо потрібно досолити, поперчити і протушкувати під закритою кришкою 20-30 хвилин, до м’якості.
- Тепер додати гірчицю і борошно, добре перемішати варити до загустіння хвилин 5-10.
- Посипаємо зеленню і подаємо до столу.
- Курячі шлунки виходять м’які з дуже смачним соусом.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки