Корзинки з пісочного тіста з білково-заварним кремом. Встояти неможливо!

Готую тістечка корзинки з ніжного сирного суфле на швидку руку з смачним заварним кремом, який ідеально поєднується з пісочною основою. Усередині корзинки зі сливовим джемом, що надає приємну, фруктову свіжість кондитерським виробам. Пісочні корзинки відмінно підійдуть як на святковий захід, так і до домашнього чаювання. Готуються тістечка дуже просто.

Інгредієнти:

Пісочне тісто:

  • Борошно – 300 гр;
  • Вершкове масло (холодне) – 200 гр;
  • Жовтки – 3 шт;
  • Цукрова пудра – 50 гр;
  • Сіль – 2 гр. (1/4 чайної ложки);
  • Ванілін – 1 гр. (1/4 чайної ложки).

Білково-заварний крем:

  • Білки (кімнатної температури) – 3 шт;
  • Цукор (дрібний) – 250 гр;
  • Сік лимона – 10 гр;
  • Вода – 60 гр.

Начинка:

  • Джем (повидло, варення, ягоди) – 100 гр.

Відразу хочу додати, що після відділення білків від жовтків, дуже важливо, залишити білки при кімнатній температурі, щоб вони прогрілися після холодильника. Вершкове масло холодне з холодильника, замість вершкового масло відмінно підійде маргарин.

Приготування:

  1. У тару з борошном додаю: сіль, ванілін і цукрову пудру. Перемішую ручним віночком.
  2. Додаю холодне вершкове масло.Корзинки з пісочного тіста з білково-заварним кремом. Встояти неможливо!
  3. Перетираю борошно і масло в пісочну крихту.
  4. Додаю жовтки, продовжую вимішувати пісочну основу.
  5. Для зручності викладаю пісочну основу на стіл і продовжую швидко вимішувати до пісочного тіста. Дуже важливо довго не місити пісочне тісто, щоб не утворилася клейковина. Досить зібрати тісто в єдиний шар і воно готове. Ось таке дуже швидке пісочне тісто я приготував.Корзинки з пісочного тіста з білково-заварним кремом. Встояти неможливо!
  6. Накриваю тісто пакетом і прибираю в холодильник, мінімум на 1 годину.
  7. Ось такі гофровані, металеві формочки я буду використовувати для формування тістечок.Корзинки з пісочного тіста з білково-заварним кремом. Встояти неможливо!
  8. Стіл присипаю борошном, викладаю холодне тісто. Розкатую пісочне тісто качалкою в пласт, товщиною приблизно 1 сантиметр.
  9. Круглою формою для печива, вирізаю кола рівні, приблизним діаметру кошичків біля основи. При відсутності форми для печива, рекомендую вирізати заготовки склянкою.Корзинки з пісочного тіста з білково-заварним кремом. Встояти неможливо!
  10. Закладаю заготовку в корзиночку і за допомогою пальців рук, починаю розподіляти пісочне тісто по всій площі корзинки, швидко натискаючи на тісто, починаю з центру, поступово переходячи до бортів, піднімаючи тісто вгору. Надлишки згладжую, щоб краї були рівні. Якщо тісто сильно виходить за борти корзинки, рекомендую зрізати надлишок гострим ножем.
  11. Наколюю пісочне тісто в корзиночках, звичайною виделкою, щоб уникнути можливого підняття тіста, під дією високої температури. Забираю корзинки з тістом в морозильник на 30 хвилин, або в холодильник на 1 годину.Корзинки з пісочного тіста з білково-заварним кремом. Встояти неможливо!
  12. Після охолодження, ставлю деко з корзинками в розігріту духовку до 210 градусів на 15-20 хвилин. Готовність визначайте по рум’яному кольору.
  13. Для приготування білково-заварного крему в сотейник всипаю цукор. З сотейника 2 чайні ложки цукру додаю в яєчний білок.
  14. У сотейник вливаю воду і включаю плиту на сильний вогонь. У білок додаю сік лимона.Корзинки з пісочного тіста з білково-заварним кремом. Встояти неможливо!
  15. Друзі завжди пам’ятайте, що при роботі з цукровим сиропом потрібно бути вкрай обережними і дотримуватися техніки безпеки!
  16. Збиваю білок міксером на середніх оборотах, до пишної маси. Як тільки білок збився до легких піків, зупиняюся, щоб не перевзбити білок. Карамельний сироп набуває яскраво бурштиновий колір, це пов’язано з тим, що замість сотейника з товстим дном я навмисно готую в алюмінієвому кухлику з дуже тонким дном, в результаті чого карамель на дні присмажується, надаючи гарний бурштиновий колір і дуже яскравий карамельний смак сиропу. Готовність карамелі визначайте на тонку ниточку, або м’яку кульку.
  17. На високих оборотах міксера, не припиняючи збивання, тонкою цівкою вливаю цукровий сироп в білок, вмішуючи сироп всередину білкової маси. Головне не потрапляйте на лопасті міксера при вливанні сиропу в білок, інакше карамель розбризкається по стінках чаші у вигляді не вмішаних кристалів карамелі. Зверніть увагу, як на дні чаші видніється підсмажена карамель тому що я використовував сотейник з тонким дном.Корзинки з пісочного тіста з білково-заварним кремом. Встояти неможливо!
  18. Вам рекомендую зупинитися на класичному варіанті уварюванні сиропу в сотейнику з товстим дном. Але якщо у вас є достатній досвід приготування білково-заварного крему можете спробувати, заварити сироп в алюмінієвому кухлику з тонким дном. Крем в результаті від такого способу заварювання виходить з насиченим смаком карамелі.
  19. У міру збивання крем стає дуже щільним, набуваючи явну текстуру і щільність. Аромат від теплої карамельної меренги дуже насичений і ароматний, що хочеться, його їсти вже на стадії приготування. Крем настільки щільний і текстурний, що став намотуватися згустками на лопасті міксера, це говорить про те, що він приготовлений правильно і буде стабільно тримати форму.Корзинки з пісочного тіста з білково-заварним кремом. Встояти неможливо!
  20. Ось такий густий і дуже щільний білково-заварний крем, у мене вийшов. Насичений бурштиновий колір йому надає сироп з підсмаженою цукром в алюмінієвому кухлику з тонким дном.
  21. Після випікання даю корзинкам охолонути при кімнатній температурі і витягаю, просто перевернувши форму на долоню.
  22. Ось такі рум’яні корзинки з золотистим відтінком вийшли. Для начинки в кожну пісочну корзиночку додаю свій домашній сливовий джем, ви можете використовувати джем, варення, повидло або свіжі ягоди за власним смаком, бажано з кислинкою, без нудотно солодкого смаку.Корзинки з пісочного тіста з білково-заварним кремом. Встояти неможливо!
  23. З кондитерського мішка за допомогою насадки закрита зірка, відкидають кремові шапочки, остаточно формуючи кондитерський виріб. Попередньо крем заправив в кондитерський мішок і дав йому охолонути до холодного стану в кондитерському мішку, в результаті чого він стабілізувався, моментально зберігаючи форму на пісочній основі після нанесення.Корзинки з пісочного тіста з білково-заварним кремом. Встояти неможливо!
  24. Різноманітність смаку і аромату в одному десерті приємно здивує будь-кого, хто спробує ці вишукані вироби. Готувати пісочні корзинки завжди дуже приємно, а подавати до столу, це справжнє свято, особливо для своїх близьких і рідних.Корзинки з пісочного тіста з білково-заварним кремом. Встояти неможливо!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: