Рецепт — знахідка для зайнятої господині!
Інгредієнти:
Корж:
- Яйця — 1 шт.
- Цукор — 50 гр.
- Вершкове масло або рослинна олія без запаху — 70 гр.
- Будь-який сік або молоко — 70 мл.
- Борошно — 120 гр.
- Розпушувач для тіста — 1 ч. л.
Заварний крем:
- Молоко — 350 мл.
- Цукор — 3-4 ст. л.
- Ванільний цукор — 1 ч. л.
- Борошно — 3 ст. л.
- Вершкове масло — 30 гр.
Підійде форма діаметром 20/21 см.
Якщо будете готувати шоколадний пиріг, частину борошна замініть на какао порошок (борошно — 100 гр.+ какао порошок — 20 гр.)
Замість заварного крему можна збити холодні вершки від 33% жирності з цукром і ванільним цукром.
Приготування:
- Яйце злегка збовтати з цукром, додати розтоплене, остигле масло, апельсиновий сік. Перемішати.
- Борошно просіяти, змішати з розпушувачем для тіста. Перемішати сухі і рідкі інгредієнти до однорідності.
- Перелити в форму для випічки, змащену маслом. Випікати при температурі 180 градусів С на середньому рівні 30-40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.
- Для крему з’єднати в сотейнику з товстим дном борошно з цукром і ванільним цукром. Перемішати. Додати 1/4 молока. Перемішати до розчинення грудочок. Влити молоко, що залишилося. Поставити на вогонь, постійно помішуючи довести до кипіння і загустіння. У гарячий крем додати вершкове масло і перемішати.
- Корж витягти з дека, змастити зверху кремом, прикрасити будь-якими фруктами/ягодами. Шоколад розтопити в мікрохвильовці і полити зверху.
Джерело:
ukr.media
Позначки