Кладу м’ясо в банки і отримую смачну м’ясну закуску

Ароматна, м’яка і смачна тушонка – це і доповнення до страв і основа для багатьох смачних рецептів. Дуже апетитно виходить, якщо вибирати свинячу грудинку. Де є і сало, і багато м’яса.

Інгредієнти:

  • свиняча грудинка, 1.3 кг
  • часник, 3 зубчики
  • лист лавровий, перець горошком

Для приготування розсолу необхідно:

  • сіль, 130 – 150 г на 1 л води

Приготування:

  1. М’ясо підготовлюємо, промиваємо і просушуємо. Ріжемо порційними шматками.
  2. Беремо чисті баночки (у мене 3 баночки по 500 г) і заповнюємо їх м’ясом, перекладаючи лавровим листом, зубками часнику і горошинами перцю.
  3. Для розсолу розчиняємо у воді сіль, доводимо до кипіння і варимо кілька хвилин, поки сіль не розчиниться.
  4. Заливаємо гарячий розсіл в банки по саме горло, накриваємо кришками.
  5. У каструлю кладемо рушник, ставимо банки і наливаємо теплу воду по вінця банок.
  6. Після закипання стерилізуємо 3 години.
  7. Закручуємо кришки, перевертаємо банки і вкутуємо їх до повного охолодження.Кладу м'ясо в банки і отримую смачну м'ясну закуску
  8. Я зберігаю таку заготовку в холодильнику, а й в прохолодному підвалі, заготівля теж буде стояти тривалий час.Кладу м'ясо в банки і отримую смачну м'ясну закуску

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: