Кладу м’ясо в банки і отримую смачну м’ясну закуску
від Denzhyttya
22 Квітня, 2021
Ароматна, м’яка і смачна тушонка – це і доповнення до страв і основа для багатьох смачних рецептів. Дуже апетитно виходить, якщо вибирати свинячу грудинку. Де є і сало, і багато м’яса.
Інгредієнти:
- свиняча грудинка, 1.3 кг
- часник, 3 зубчики
- лист лавровий, перець горошком
Для приготування розсолу необхідно:
- сіль, 130 – 150 г на 1 л води
Приготування:
- М’ясо підготовлюємо, промиваємо і просушуємо. Ріжемо порційними шматками.
- Беремо чисті баночки (у мене 3 баночки по 500 г) і заповнюємо їх м’ясом, перекладаючи лавровим листом, зубками часнику і горошинами перцю.
- Для розсолу розчиняємо у воді сіль, доводимо до кипіння і варимо кілька хвилин, поки сіль не розчиниться.
- Заливаємо гарячий розсіл в банки по саме горло, накриваємо кришками.
- У каструлю кладемо рушник, ставимо банки і наливаємо теплу воду по вінця банок.
- Після закипання стерилізуємо 3 години.
- Закручуємо кришки, перевертаємо банки і вкутуємо їх до повного охолодження.
- Я зберігаю таку заготовку в холодильнику, а й в прохолодному підвалі, заготівля теж буде стояти тривалий час.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua