Перевірений рецепт дуже смачної паски

Інгредієнти:

  • Молоко – 0,5 л
  • Дріжджі свіжі – 100 г + ще 1/5 частина
  • Масло – 300 г
  • 0,5 пачки маргарина
  • Цукор – 1 л.банка
  • Яйця – 20 шт
  • 300 г сметани
  • Борошно – 2 кг
  • Родзинки – 200 г
  • Цукати – 100 г
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • цедра 1 лимона

Спосіб приготування

  1. Здобна дріжджова випічка починається з опари.
  2. Для цього візьміть 0,5 л молока і відлийте від нього  стакан молока (200 мл) , підігрійте молоко до кімнатної температури (тут головне не перегріти), покришіть у молоко  ( 200 мл) дріжджі, це зручно робити руками, додайте трішки цукру , борошно  ( щоб було ріденьке).
  3. Чекайте поки в опарі з”явиться шапочка.
  4. Іншу частину молока закип”ятіть і додайте пару ложок борошна , заваріть таким чином , щоб консистенція була схожа на сметану , не густа.
  5. Коли заварне тісто охолоне , змішайте його обережно з опарою.
  6. Накрийте чистим рушником або затягніть харчовою плівкою.
  7. Поставте в тепле місце приблизно на 20 хв.
  8. Розтопіть 300 гр. масла і  0,5 пачки маргарина.
  9. Взбийте 20 яєць з 1 л. банкою цукру. Додайте ванілін , цедру лимона,дрібку солі, 300 гр сметани ( повинна бути тепленькою – не прямо з холодильника).
  10. Просійте  борошно. Тепер беремо глибоку каструлю ( чи будь- який інший посуд , в  якому будете замішувати тісто.  Спочатку вилийте  опару.
  11. А потім взбиту суміш , додайте поступово просіяне борошно . Вимішуйте .
  12. Далі всипте родзинки ( заздалегідь запарені і просушені ), цукати і продовжуйте ддавати борошно . Потрібно додавати борошно таким чином , щоб тісто було не туге , щоб залишилось м”яким ( не забийте його борошном) .
  13. Коли вимісите тісто , поставте його у тепле місце , нехай підходить. Коли тісто гарно підійде , перемісіть його знову і відразу   розкладіть його по формах, заповнюючи їх  трішки менше ніж до половини форми. Чекайте поки з”явиться ” шапочка” приблизно 3 год.
  14. Розігрійте духовку до 170 градусів. Поставте пасочки випікатися. Пекти приблизно 40 хв – залежить індивідуально від кожної духовки. Перевіряйте дерев’яною шпажкою — вставте її в пасочку: якщо шпажка виходить майже суха і до неї не налипає тісто, тоді пасочка готова.
  15. Коли пасочки виросли, зарум’янилися зверху і пройшли тест на “суху шпажку” – дістаньте їх з духовки й залиште вистигати.
  16. Якщо ви не плануєте покривати пасочки солодкою глазур’ю, тоді перед випіканням можете змастити їх жовтком, так шапочки будуть гладкими і блискучими.
  17. Якщо ви хочете покрити пасочки солодкою глазур’ю, тоді збийте білок одного яйця з кількома краплями лимонного соку і 130-150 г цукру-пудри. Це можна зробити виделкою або міксером. Має вийти густа маса — тягуча, як сметана. Якщо маса рідша – вона може не зсохнути і шапочки будуть липкі.
  18. Нанесіть глазур і посипте кольоровими посипками, цедрою, сухофруктами чи цукатами. Усім, що нафантазуєте.

 Веселих свят!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: