Навчилася готувати смачний кляр для риби, який зберігає соковитість риби. Ділюся рецептом

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом смачного цибулевого кляру для риби. Він не тільки смачний, але ще відмінно зберігає соковитість, навіть такої риби як горбуша. У мене завжди була проблема приготувати горбушу соковитою, а як тільки випробувала такий кляр проблема зникла. Рибка така соковита і ніжна, що навіть не віриться, що це горбуша.

Із залишків кляру смажу коржі, які з’їдаються в одну мить.

Інгредієнти:

  • Сметана – 100 г
  • Цибуля – 1-2 шт
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Чорний перець – за смаком
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Розпушувач – 1/2 ч.л.
  • Яйце – 1 шт
  • Соняшникова олія – 2 ст.л.

Приготування:

  1. Для початку очистимо цибулю і подрібнимо її блендером, наше завдання перетворити цибулю в пюре, я для цієї мети додаю в цибулю 2-3 ст.л. води.
  2. До цибулі я відразу кладу часник (побажанню можна пропустити його через прес для часнику).
  3. Кладемо отримане цибульне пюре в миску.
  4. Додаємо сметану (жирність у сметани не має значення, я купую  жирністю 20%). До речі сметану можна замінити на натуральний йогурт (перевіряла виходить так само смачно), розбиваємо 2 яйця.
  5. Відміряємо борошно і додамо до нього розпушувач. Борошно з розпушувачем перемішуємо.
  6. Тепер борошно з розпушувачем додаємо в кляр і замішуємо тісто для кляра.
  7. Кляр повинен бути по густоті як на оладки, тому якщо борошна Вам недостатньо додайте ще (тоді він буде добре триматися на рибі і не стікатиме).
  8. Додамо тепер олію ще раз перемішаємо, кляр готовий.
  9. Смажимо з двох сторін на середньому вогні до золотистого кольору кляру. Рибка просто ідеальна, соковита і ніжна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: