Ідеальний рецепт ніжного торта “Пташине молоко” – швидко і просто
від Denzhyttya
2 Травня, 2021
Інгредієнти:
Для основи:
- Желатин – 2 пакетика (16 г)
- Молоко – 200 мл
- Цукор – 200 гр
- Сметана – 450 г
- Збиті вершки (охолоджені) – 450 г
- Соняшникова олія
Для глазурі:
- Какао – 5 ст.л.
- Цукор – 5 ст.л.
- Желатин – 1 пакетик (8 г)
- Молоко – 5 ст.л.
- Холодна вода – 1 стакан
Приготування:
- Насамперед в каструльці або сотейнику змішати желатин (16 г) з молоком (200 мл). Постійно помішувати на невеликому вогні. Головне, щоб не закипіло! Після цього дати йому трохи охолонути.
- Збити 200 г цукру зі сметаною (450 г) і вершками (450 г) до того моменту, поки не стане маса однорідної. Продовжуючи збивати, доливати невеликими частинами молочну суміш.
- Змастити форму олією і вилити підготовлену суміш. Пригладити поверхню і поставити в холодильник.
- Приступити до глазурі. У сотейник всипати какао-порошок (5 ст.л.), желатин (8 г) і цукор (5 ст.л.). Збиваємо вінчиком і поетапно вливаємо воду (200 мл) і молоко (5 ст.л.). На вогні довести до кипіння. Суміш повинна вийти рівномірна і гладенька. Залишити охолодитися приблизно з 1 годину.
- І останній етап: на основу вилити глазур і на п’ять годин поставити в холодильник.
- Для цього рецепта потрібні прості інгредієнти і зовсім не багато зусиль. І найважливіше – знадобитися зовсім небагато часу, щоб порадувати своїх ласунів цим найніжнішим тортом.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua