Пишні і повітряні булочки
від Denzhyttya
9 Червня, 2021
Сьогодні хочемо поділитися з вами секретом випікання дуже смачних, пишних і повітряних булочок. А секрет простий, ми додамо в тісто оцет. Саме він додасть тісту таку невагому легкість. Це дуже смачна і завжди вдала випічка. Спробуйте обов’язково!
Інгредієнти:
- Молоко тепле – 500 мл
- Цукор – 100 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Дріжджі – 30 гр. живих (сухих 10 гр)
- Яйця – 2 шт.
- Соняшникова олія – 80 мл
- Борошно – 900 гр. +/-
- Розпушувач – 0.5 ст. л.
- Вершкове масло – 50 гр.
- Оцет (9%) – 1 ст. л.
Для змащення
- Яєчний жовток + молоко
Для посипання
- Кунжут
Приготування:
- У глибоку миску виливаємо молоко, додаємо дріжджі і цукор і все гарненько розмішуємо.
- Додаємо сіль, олію, 2 яйця і все знову добре перемішуємо вінчиком.
- Тепер додаємо просіяне борошно і розпушувач. Замішуємо м’яке тісто.
- Тісто виходить липким і на цьому етапі додаємо частинами в тісто розм’якшене вершкове масло і одну столову ложку яблучного оцту.
- Добре вимішуємо тісто.
- Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо хвилин на 50 для підняття.
- Тісто добре піднялося тепер викладаємо його на робочу поверхню.
- Ділимо тісто на дві частини. Тепер кожну частину ділимо на 6 рівних частин.
- Скачуємо з них круглі колобочки.
- Викладаємо наші кульки з тіста на деко застелений пергаментним папером.
- Накриваємо їх серветкою і залишаємо ще на 15 хвилин і для вистоювання.
- У невеликій мисці змішуємо яєчний жовток і молоко і цією сумішшю змащуємо наші колобки.
- Зверху посипаємо булочки кунжутом.
- Ставимо деко в добре розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
- Наші булочки готові.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua