Пишні і повітряні булочки

Сьогодні хочемо поділитися з вами секретом випікання дуже смачних, пишних і повітряних булочок. А секрет простий, ми додамо в тісто оцет. Саме він додасть тісту таку невагому легкість. Це дуже смачна і завжди вдала випічка. Спробуйте обов’язково!

Інгредієнти:

  • Молоко тепле – 500 мл
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Дріжджі – 30 гр. живих (сухих 10 гр)
  • Яйця – 2 шт.
  • Соняшникова олія – 80 мл
  • Борошно – 900 гр. +/-
  • Розпушувач – 0.5 ст. л.
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Оцет (9%) – 1 ст. л.

Для змащення

  • Яєчний жовток + молоко

Для посипання

  • Кунжут

Приготування:

  1. У глибоку миску виливаємо молоко, додаємо дріжджі і цукор і все гарненько розмішуємо.
  2. Додаємо сіль, олію, 2 яйця і все знову добре перемішуємо вінчиком.
  3. Тепер додаємо просіяне борошно і розпушувач. Замішуємо м’яке тісто.
  4. Тісто виходить липким і на цьому етапі додаємо частинами в тісто розм’якшене вершкове масло і одну столову ложку яблучного оцту.
  5. Добре вимішуємо тісто.
  6. Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо хвилин на 50 для підняття.
  7. Тісто добре піднялося тепер викладаємо його на робочу поверхню.
  8. Ділимо тісто на дві частини. Тепер кожну частину ділимо на 6 рівних частин.
  9. Скачуємо з них круглі колобочки.
  10. Викладаємо наші кульки з тіста на деко застелений пергаментним папером.
  11. Накриваємо їх серветкою і залишаємо ще на 15 хвилин і для вистоювання.
  12. У невеликій мисці змішуємо яєчний жовток і молоко і цією сумішшю змащуємо наші колобки.
  13. Зверху посипаємо булочки кунжутом.
  14. Ставимо деко в добре розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
  15. Наші булочки готові.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: