Що додати в банку з консервованими огірками, щоб розсіл був чистий, як сльоза

Щоб зробити смачні заготовки, а огірки ароматними і хрусткими, необхідно все правильно робити і дотримуватися технології.

Інгредієнти:

  • огірки, 600 г;
  • вода, 1 л;
  • цукор, 200 г;
  • сіль, 35 г;
  • оцет, 200 мл;
  • листочки смородини, хрону, парасольки кропу, часник;
  • перець горошком і запашний.

Приготування:

  1. Огірки промиваємо і заливаємо на 2 години чистою і холодною водою. Банки і кришки стерилізуємо.
  2. Зелень промиваємо, часник чистимо і ріжемо часточками.
  3. У воді розчиняємо сіль і цукор, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин, вливаємо оцет, кип’ятимо ще пару хвилин і вимикаємо плиту.
  4. У банки розкладаємо зелень і часник, перець, викладаємо огірки, заливаємо маринадом.
  5. Накриваємо банки кришками і стерилізуємо в каструлі на рушнику протягом 20 хвилин з моменту закипання.
  6. Закручуємо кришки, банки перевертаємо і накриваємо до охолодження.Що додати в банку з консервованими огірками, щоб розсіл був чистий, як сльоза
  7. Зберігати консервацію можна в коморі або підвалі.

Хрусткі огірочки прекрасно підходять в якості закуски під будь-які страви, навіть просто з відвареною картоплею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: