Так молоду картоплю люблять готувати мої батьки . Дешево, ситно і головне, що дуже смачно
Влітку часу на приготування їжі практично немає але хочеться все одно їсти смачно і різноманітно, ось в такі моменти виручає ця страва, адже на підготовку витрачається пару хвилин, а готується вона всього 20 хвилин
Беремо 1 кг. молодої картоплі, добре промиваємо, шкірку не знімаємо, в ній весь смак.
Поки картопля хвилинку обсихає, розводимо багаття або ставимо нагріватися духовку до 190 градусів.
На картоплі поперек робимо глибокі надрізи, але не до кінця.
Щоб не розрізати картоплю повністю, візьміть в допомогу 2 дерев’яні палички, вони не дадуть розрізати картоплю повністю.
100 гр. солоного сала або копченого бекону нарізаємо тонко.
У розрізи (через один) кладемо шматочок сала або бекону.
1 головку ріпчастої цибулі нарізаємо тонкими півкільцями.
В останні розрізи кладемо цибулю.
Солити нічого не потрібно, можна поперчити за бажанням.
Кожну картоплину обертаємо в 2 шари фольги, як на фото нижче.
Фольга повинна щільно прилягати.
Кидаємо картоплю в готові вугілля і готуємо 20 хвилин або запікаємо при температурі 190 градусів 20 хвилин. Смачного!