Ідеальний пиріг з пісочного тіста з сиром або джемом

Сьогодні готуємо смачний пісочний пиріг. Його можна спекти з начинкою з сиру, додавши в нього цедру лимона або апельсина, ізюм або курагу. Або як начинку використовуйте густий джем або варення.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно – 400 гр.
  • вершкове масло – 200 гр.
  • цукровий пісок – 150 гр.
  • сіль – 1/2 ч. ложки
  • розпушувач – 10 гр.
  • ванілін – 1/2 пакетика
  • яйце – 1 шт.
  • сметана – 100 гр.

Для начинки:

  • м’який сир – 500 гр.
  • цукор-пісок – 150 гр.
  • ванілін – 1/2 пакетика
  • яйце – 1 шт. + 1 білок
  • дрібно натерта цедра лимона – 1 ст. ложка
  • жовток – 1 шт. для змазування

Приготування:

  1. У борошно натираємо холодне вершкове масло в борошно. Перетираємо борошно з маслом руками в крихту.
  2. Додаємо цукор, сіль, розпушувач і ванілін.
  3. Додаємо яйце і сметану, замішуємо тісто. Спочатку тісто погано збирається в грудку, наберіться терпіння, масло почне танути і тісто стане однорідним в процесі перетирання. Сформуйте з тіста кулю, закрийте його плівкою і залиште тісто на столі.
  4. Готуємо начинку. Додаємо до сиру цукровий пісок, яйце + білок (жовток залишаємо для змащення пирога), ванілін, дрібно-натерту цедру лимона, все добре перемішуємо. Якщо сирна начинка вийшла дуже рідка, то додайте в неї столову ложку борошна.
  5. В якості начинки для такого пирога можна використовувати густий джем або варення. Загустити начинку можна борошном або крохмалем.
  6. Відрізаємо від тіста четверту частину. Розкачуємо 3/4 тіста в коло діаметром 35 см на силіконовому килимку. Будемо робити пиріг з красивим бортиком і плетенкою.
  7. Великою кришкою формуємо відбиток, залишаючи край 4-5см, робимо ножем надрізи-пелюстки шириною 2 см.
  8. Край тіста підрівнюємо. Формуємо бортик пирога. Пелюстки піднімаємо, завертаємо і притискаємо. Можна оформити край пирога у вигляді косички.
  9. Переносимо тісто на протвинь і викладаємо начинку на тісто. З 1/4 тіста формуємо плетенку і прикраси на верх пирога. Тісто змащуємо жовтком і випікаємо при температурі 180 градусів 45 хвилин.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: