Фаршировані перці в сметанному соусі
від Denzhyttya
25 Липня, 2021
Така страва виходить ситною, смачною і корисною. Запропонувати її можна всім без винятку, і навіть дітям. Фарш для страви використовуйте будь-який, який вам більше подобається: від птиці до яловичини або свинини. Фаршировані перці в сметанному соусі за рецептом тушкуються, але також їх можна запікати в духовці. У такому випадку замість каструлі використовуйте форму відповідного об’єму.
Інгредієнти:
- 12 перців
- 600 г фаршу домашнього приготування
- 1,5 ст. рису білого
- 2 моркви
- 2 цибулини
- 2-3 зубочки часнику
- Сіль, перець мелений
- 1-2 ст. л. пасти томатної
- 200 г сметани
- 2-3 лаврових листки
- 2-3 ст. л. олії соняшникової
Приготування:
- Рис промийте, поставте відварюватися в сотейнику з пропорцією 1 до 1. Готуйте на слабкому вогні, поки рис не вбере всю вологу.
- Овочі очистіть, подрібніть кубиками цибулю, натріть на тертці моркву, часник посічіть дрібно ножем.
- Перці очистіть від серцевини, акуратно зрізавши ножем верхівку. Або використовуйте підготовлені заморожені.
- Використовуйте підготовлений заздалегідь фарш або подрібніть м’ясо обраного виду на м’ясорубці. Якщо ви готуєте вегетаріанську версію або страву в пост, замініть м’ясний фарш подрібненими грибами. Використовуйте 800-1 кг печериць або будь-які інші доступні гриби.
- Розігрійте сковорідку з 2 ст. л. олії соняшникової. Викладіть цибулю і моркву, підрум’яньте злегка, доведіть до напівготовності. Регулярно помішуючи, щоб овочі біля країв не підгорали.
- Викладіть 2/3 готових овочів в миску.
- До овочів додайте рис, перемішайте. Дайте трохи охолонути суміші, потім додайте до неї фарш. Посоліть, поперчіть, додайте подрібнений часник. Ретельно перемішайте компоненти начинки. Наповніть фаршем перці щільно.
- Помістіть перці в каструлю широку вертикально так, щоб відрізаний верх з начинкою опинився вгорі.
- Залийте водою до трохи більше половини рівня перців, поставте тушкуватися на слабкому вогні на 30-40 хвилин.
- Тим часом приготуйте заправку: в мисці змішайте сметану, овочі, що залишилися, томатну пасту. Додайте 1 ч. л. солі, ½ ч. л. меленого перцю і перемішайте гарненько.
- Через рекомендований час тушкування вилийте на перці сметанну заправку, викладіть лаврове листя, накрийте кришкою і тушкуйте ще 20-30 хвилин. Слідкуйте, щоб в каструлі була рідина і перці не підгорали. А, якщо необхідно долийте 1-1,5 ст. води.
- Готові перці подавайте з соусом і свіжою подрібненою зеленню.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки