Дуже смачне варення з кабачків – перевірений роками рецепт

А ви пробували приготувати варення з кабачків? Ні? Думаю даремно! Воно виходить дуже смачне і мало хто здогадається з чого зроблено. Варення виходить дуже соковитим і надзвичайно цікавим.

Інгредієнти:

  • 1 кілограм кабачків
  • 800 грам цукру
  • 1 лимон

Приготування:

  1. Кабачки нарізаємо великими шматочками і пропускаємо через м’ясорубку. Якщо в кабачках велике насіння, то його  видаляємо.
  2. Перекладаємо кабачки в каструлю, а потім акуратно відціджуємо зайву рідину.
  3. Зрізаємо з лимона цедру, а з решти зрізаємо білі частини і нарізаємо шматочками. А потім пропускаємо через м’ясорубку і додаємо до кабачків.
  4. У каструлю всипаємо цукор і все перемішуємо. Ставимо на плиту і варимо на середньому вогні, періодично перемішуючи, 40 хвилин.
  5. Варення знімаємо з вогню і розкладаємо по стерилізованим баночкам. Закриваємо кришками і щільно закатуємо.
  6. Готові баночки вкутуємо в плед і залишаємо до повного охолодження, а потім прибираємо на постійне місце зберігання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: