Прийшов час заготовок: рецепт тих самих кабачків, які смачніші маринованих грибів
від Denzhyttya
25 Липня, 2021
Кабачковий сезон в розпалі – ніжні молоденькі овочі тепер практично на кожному столі. А дбайливі господині вже щосили почали робити заготовки на зиму – і в самий раз. Все тепер дешеве, а якщо зі свого городу – взагалі чудово.
Наполегливо рекомендую зробити кілька банок кабачків, які за смаком нагадують мариновані гриби. Відкрита баночка з’їдається за раз.
Інгредієнти:
- 3 кг молодих кабачків або цукіні
- 1 велика головка часнику
- 3 ст.л. з гіркою солі
- 6 ст.л. з гіркою цукру
- 1 ст.л. меленого чорного перцю
- 200 мл оцту 9%
- по великому пучку молодого кропу і петрушки
- 6 лаврових листки
- 6 ст.л. соняшникової олії
Приготування:
- Заздалегідь треба помити банки, простерилізувати. Найпростіше це зробити в духовці: помістити в холодну, включити на 110 градусів на 10 хвилин – і висохнуть, і простерилізуються. Кількість кабачків або цукіні можна брати будь-яку, решту інгредієнтів перерахувати. З 1 кг виходять дві півлітрові баночки або одна літрова. Я взяла 3 кг, вийшли 4 по 0,5 л і 1 банка на 1 л
- Кабачки на 2 години замочити в холодній воді – так вони будуть щільними, хрусткими.
- Обрізати краї, розрізати уздовж навпіл, потім ще раз уздовж кожну частину. Порізати шматочками близько 1 см завтовшки. До кабачків додати очищений і пропущений через прес часник, порізану зелень, сіль, цукор, перець і оцет. Перемішати і залишити на 30-40 хвилин.
- За цей час овочі пустять сік.
- Розкласти кабачки по підготовленим банкам.
- По самий краєчок залити отриманим соком.
- Накрити кришками і помістити на водяну баню для стерилізації. Час – 20 хвилин з моменту закипання води в каструлі.
- Закатати кришками, перевернути і залишити до охолодження. Зберігати можна без холодильника.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки