Готуємо високий торт на сковорідці: Смачний пишний і ніжний

Цей пишний і смачний торт можна приготувати взагалі без духовки. Відмінний варіант, коли немає духовки або немає бажання використовувати її.

Коржі для торта випікаються на сковорідці, просто і швидко. Крем можете робити будь-який, але я пропоную крем заварний, на основі сметани. Такий крем дуже ніжний, з чудовим смаком.

Інгредієнти:

Для тіста

  • Борошно пшеничне – 200 г
  • Какао-порошок – 1 ст. ложка
  • Кефір – 200 мл
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Цукор – 150 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сода – 1 ч. ложка
  • Оцет 9% – 2 ст. ложки

Для крему

  • Цукор – 200 г
  • Борошно пшеничне – 50 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана 20% – 450 г
  • Масло вершкове – 300 г
  • Ванільний цукор – 1 пакетик

Для глазурі

  • Темний шоколад – 50 г
  • Масло вершкове – 25 г
  • Молоко – 25 мл

Для посипання

  • Волоський горіх подрібнений

Для просочення

  • Міцна і солодка заварна кава

Приготування:

Спочатку приготуємо заварну основу для крему.

У сотейник з товстим дном вбиваємо яйця і всипаємо цукор.

Додаємо борошно, ванільний цукор, і все інтенсивно перемішуємо віночком, до однорідного стану.

Потім, додаємо сметану 20% жирності, все перемішуємо.

Ставимо сотейник зі сметанною масою на плиту.

На невеликому вогні, активно перемішуючи масу, доводимо її до загустіння.

Крем закриваємо харчовою плівкою «в контакт» і залишаємо остигати.

Тепер випікаємо коржі для торта.

У глибоку чашу вбиваємо яйця і збиваємо міксером, до піни.

У процесі збивання додаємо ванільний цукор і цукор, невеликими частинами.

Все збиваємо до щільної піни, вливаємо кефір і какао-порошок.

Продовжуємо збивати, додаючи порційно просіяне борошно, замішуємо тісто.

Соду гасимо столовим 9% оцтом і додаємо в тісто.

Міксером перемішуємо все, до однорідної маси.

Тісто для коржів повинно вийти, як густа сметана.

Готове тісто розділяємо на три рівні частини (в трьох різних ємкостях).

Сковорідку (діаметр 24 см) з товстим дном розігріваємо на слабкому вогні.

Змащуємо дно і боки соняшниковою олією і виливаємо одну частину тіста на сковорідку.

Нахиляючи сковорідку в різні боки, розподіляємо тісто рівномірно по всьому дну.

Накриваємо сковорідку кришкою і на слабкому вогні, випікаємо корж з одного боку, приблизно 8-10 хвилин.

Коли під кришкою починає накопичуватися конденсат, потрібно постійно прибирати за допомогою рушника.

Перевертаємо корж на іншу сторону і так само, прибираючи конденсат, випікаємо ще 4-5 хвилин.

Після повного охолодження, коржі розділяємо на рівні частини. Виходять 6 тонких коржів.

Приготуємо крем для торта. У ємність кладемо вершкове масло кімнатної температури і збиваємо міксером, до освітлення (3-4 хвилини).

Частинами додаємо в масло заварну основу, продовжуємо збивати до однорідності. Крем виходить дуже пишним і повітряним.

Починаємо збирати наш торт. На тарілку викладаємо невелику кількість крему і розрівнюємо по дну, приблизно однакового розміру з коржем.

Перекладаємо на тарілку перший корж, твердою стороною вниз і злегка придавлюємо в крем.

Корж просочуємо міцною, солодкою заварною кавою (приблизно на один корж знадобиться 3 ст. ложки кави).

Далі, викладаємо на корж порцію крему і розрівнюємо.

Кремовий шар, за бажанням, посипаємо подрібненим волоським горіхом.

Потім, накриваємо наступним коржем, і за такою аналогією збираємо весь торт.

Останній корж ставимо гладкою стороною вгору і просочуємо заварною кавою.

Змащуємо верх торта і боки кремом, прикрашаємо боки торта подрібненим волоським горіхом.

Торт прибираємо в холодильник і готуємо шоколадну глазур.

У сотейнику доводимо до кипіння молоко з маслом.

Потім, вимикаємо плиту, додаємо шматочки темного шоколаду і перемішуємо, до повного розчинення шоколаду.

Глазур охолоджуємо до кімнатної температури і наносимо ним малюнок (будь-який) на торт.

Ставимо в холодильник на ніч. Торт повинен добре просочитися.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: