На цьому нейтральному тісті можна готувати пиріжки з будь-якою начинкою. Пиріжки виходять м’які як пух

Інгредієнти:

Тісто:

  • 300 мл кефіру
  • 50 мл кип’яченої води
  • 9 г сухих дріжджів
  • 600 г борошна
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 120 мл соняшникової олії

Капустяна начинка:

  • 250 г капусти
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. соняшникової олії
  • Сіль, перець, мелена паприка

Сирна начинка:

  • 200 г сиру
  • 3 ст. л. цукру
  • Ванілін або ванільний цукор
  • 1 яйце
  • 1 дрібка солі

Приготування:

  1. Для тіста використовувати всі продукти кімнатної температури. У ємності з’єднати кефір з олією, додати сіль і цукор. Вбити 2 яйця, перемішати. Борошно просіяти і з’єднати з сухими дріжджами. Всипати борошно в ємність і замісити м’яке тісто. Тісто має вийти в’язким, м’яким, але воно легко відстає від стінок посуду. Борошна може знадобитися трохи більше, в залежності від його клейковини. Тісто накрити харчовою плівкою і залишити для підйому в теплому місці.На цьому нейтральному тісті можна готувати пиріжки з будь-якою начинкою. Пиріжки виходять м'які як пух
  2. Капустяна начинка: в олії обсмажити протягом 3 хв. тонко нарізану цибулю, додати нашатковану капусту. Смажити помішуючи 3 хв., посолити, поперчити, посипати паприкою, потім влити близько склянки води і тушкувати до бажаної м’якості капусти. Начинку охолодити.На цьому нейтральному тісті можна готувати пиріжки з будь-якою начинкою. Пиріжки виходять м'які як пух
  3. Для сирної начинки змішати сир, цукор, сіль і яйце.На цьому нейтральному тісті можна готувати пиріжки з будь-якою начинкою. Пиріжки виходять м'які як пух
  4. Тісто, яке піднялося розділити на однакові кульки, розміром з куряче яйце. Приблизно 24 шт.На цьому нейтральному тісті можна готувати пиріжки з будь-якою начинкою. Пиріжки виходять м'які як пух
  5. Частину пиріжків зробити з капустяною начинкою, розкладаючи її на корж з тіста і ретельно заліпивши краї, як у вареника. Перевернути пиріжки швом вниз. Вихід 12 шт.На цьому нейтральному тісті можна готувати пиріжки з будь-якою начинкою. Пиріжки виходять м'які як пух
  6. Другу частину пиріжків зробити з сирною начинкою. На корж з тіста викласти ложку сиру, зробити надрізи по краях тіста.На цьому нейтральному тісті можна готувати пиріжки з будь-якою начинкою. Пиріжки виходять м'які як пух
  7. Сформувати ватрушку, схрестивши між собою протилежні краї тіста. Залишити пиріжки для вистоювання на 20 хвилин.На цьому нейтральному тісті можна готувати пиріжки з будь-якою начинкою. Пиріжки виходять м'які як пух
  8. Змастити пиріжки збитим яйцем і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин, до готовності.На цьому нейтральному тісті можна готувати пиріжки з будь-якою начинкою. Пиріжки виходять м'які як пух

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: