Хрусткі огірки на зиму без оцту і стерилізації. Всі просять рецепт
від Denzhyttya
8 Серпня, 2021
Хрусткі огірочки з часточками лимона і без оцту виходять ароматними, смачними, просто відмінна закуска для будь-якого святкового столу.
Інгредієнти:
- огірки
- лимонні дольки по 1 – 2 в банку
- перець солодкий, 1 шт
- кріп, листя хрону
- часник, по 2 зубчики в банку
- лавровий лист по 1 шт
- перець горошком по 5 шт
- запашний перець по 3 шт
Для маринаду необхідно:
- вода, 1 л;
- сіль, 50 г;
- цукор, 120 г;
- лимонна кислота, 1 ч.л.
Приготування:
- Огірки промиваємо. Якщо овочі мляві, можна залити холодною водою на кілька годин. Хвостики обрізаємо з двох сторін.
- У чисті банки розкладаємо кріп і всю іншу зелень, спеції.
- Укладаємо щільно огірки, часточки лимона, часник, шматочки перцю.
- Заливаємо кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо на 20 хвилин.
- Зливаємо воду і розчиняємо в ній сіль і цукор, лимонну кислоту. Доводимо до кипіння, розливаємо в банки, закручуємо кришками.
- Перевертаємо банки і залишаємо остигати.
- Консервацію зберігаємо в підвалі або в коморі. Така закуска виходить просто ідеальною, з легким, цитрусовим ароматом і приємною кислинкою. Огірки підходять просто для подачі і в салати.
Джерело:
mandarynka.com.ua