Смачна і ароматна заготовка – полуниця у власному соці! Всього 2 інгредієнта
від Denzhyttya
29 Липня, 2021
Той, хто вирощує щось на своїй ділянці знає, що навіть на етапі збору врожаю, його справи далеко не закінчені. Адже зібраний урожай ще потрібно переробити і заготовити!
Завдяки заготовці в своєму соці, ягоди залишаються цілими і щільними, а також зберігають свої смак, колір і аромат. Ще такий метод заготівлі відмінно підійде тим, хто не любить додавати багато цукру.
Вам будуть потрібні:
- полуниця – 1 кг;
- цукор – 250-300 г
На виході: 1 л полуниці у власному соці
Приготування:
- Спочатку добре миємо й просушуємо ягоду, тільки після цього видаляємо плодоніжки. Якщо прибрати їх раніше, полуниця може пом’ятися, так як плодоніжки вбирають вологу, а значить, запобігають розкисанню ягоди.
- Будемо складати полуницю шарами і пересипати цукром зі співвідношення: на 1 кг ягоди – 250-300 г цукру. Так викладаємо всю полуницю і залишаємо її віддавати сік на 8-12 годин, а краще на всю ніч.
- Можна залишити ягоду в кімнаті, але якщо у вас жарко, то краще заберіть її в прохолодне місце.
- Після ночі полуниця дуже добре віддала сік. Тепер розкладаємо її в підготовлені баночки приблизно по плечики. Спочатку розкладаємо ягоду без соку, так як на дні швидше за все залишився цукор.
- Потім добре перемішуємо цукор і заливаємо отриманий сік в банки, залишаючи по кілька см від шийки.
- Дно каструлі закриваємо решіткою або застеляємо тканиною, щоб банки не торкались дна. Виставляємо банки з полуницею в каструлю, в яку потім заливаємо теплу воду. Вода повинна на 2-3 см не доходити до шийки, щоб під час кипіння вона не залилася в банку.
- Накриваємо банки кришками, каструлю теж закриваємо кришкою і ставимо її на плиту. Доводимо воду до кипіння, після чого переводимо в стан легкого булькання. Стерилізуємо банки: 0,5 л – 10 хвилин, 700 мл – 12-13 хвилин і 1 л – 15 хвилин.
- По закінченні цього часу виймаємо банки з каструлі, закатуємо, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження без додаткового укутування.
- Таку заготовку можна зберігати в погребі чи в прохолодному місці в квартирі.
А нижче ви можете подивитися відео з докладним рецептом полуниці у власному соці.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки