Пишні сирники на сніданок, завжди готую тільки так
Сирники це мій улюблений сніданок. Дуже смачні, пишні, апетитні зі сметаною, смакота. Готувати дуже просто і швидко.
Найсмачніші сирники виходять з щільного сиру середньої або низької жирності. Сир високої жирності часто розпливається на сковорідці. Але навіть з м’якого сиру за цим рецептом сирники вийдуть.
Необхідні продукти на 4 сирники:
- 200 г сиру
- 1 яйце
- 1/2 столові ложки цукру
- дрібка солі
- 1-2 столові ложки манки (залежить від сиру)
Приготування:
Сир розтираю з дрібкою солі, яйцем і цукром до однорідності.
Додаю манку 1-2 столові ложки в залежності від густоти сиру.
Для тих, хто стежить за фігурою, використовуйте рисову манку.
Перемішую і залишу постояти 10-15 хвилин, щоб набухла манка.
Ділю масу на 4 частини, столовою ложкою беру 1 частину, викладаю в борошно, акуратно і ніжно обвалюю в борошні.
Смажу на соняшниковій олії. Можна смажити на топленому маслі, буде ще смачніше. Викладаю сирники на сковорідку і закриваю кришкою, щоб сирники піднялися. Коли вони обсмажаться з одного боку, перевертаю, кришкою не закриваю.
Подаю зі сметаною і трохи посипаю зверху цукром.