Літня закуска з помідорів під часниковим соусом
Нарешті настав той час, коли мої улюблені помідори перестають бути схожими на пластик. Уже помічаю характерний томатний аромат, і самі плоди стають соковитішими і м’якшими. А поки чекаю домашнього врожаю, намагаюся ще більше поліпшити смак покупних овочів. Закуска з помідорів з часником і зеленню дійсно виходить незрівнянною.
Подібних рецептів багато, і я перепробувала більше десятка. Але свій вибір зупинила на цьому. Як ви вже зрозуміли, нам знадобиться багато помідорів, часнику і терпіння. Але впевнена, що ви впораєтеся. Адже літня закуска на основі помідорів під гострим часниковим соусом вартує того.
Інгредієнти
- Помідор – 2 кг
- Болгарський перець – 4 шт.
- Часник – 1 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 80 г
- Оцет – 100 мл
- Соняшникова олія – 100 мл
- Кінза – за смаком
- Зелений перець чилі – за смаком
Приготування:
- Очистіть перець, наріжте шматочками і складіть в чашу блендера. Додайте очищений часник і трохи перцю чилі. Збийте інгредієнти до однорідності.
- До отриманої маси додайте сіль, цукор, оцет (6%) і соняшникову олію (або оливкову). Добре перемішайте.
- Подрібніть зелень (хто не любить кінзу, можна повністю або частково замінити петрушкою) і змішайте з соусом.
- Розріжте помідори на четвертинки. На дно глибокої миски викладіть трохи соусу, потім третину помідорів. Чергуйте шари, закінчивши заправкою. Накрийте кришкою і приберіть в холодильник на 2 доби.
Коли пікантна закуска добре просочиться, викладіть її на тарілку і подавайте до м’яса і гарнірів. Помідори виходять гострими, але дуже смачними. До шашликів взагалі підійде ідеально. Так що довго не думайте, а приступайте до готування!