З’їдаємо банку за раз! Кабачкова аджика на зиму: залишитеся задоволені
від Denzhyttya
5 Серпня, 2021
Така ікра виходить в міру гострою, пікантною, ароматною і дуже густою. Можна подавати з різними м’ясними стравами, використовувати в якості намазки на бутерброди. Смак просто чудовий.
Інгредієнти:
- кабачки, 2 кг
- морква і солодкий перець по 200 г
- помідори, 1 кг
- гострий перець, 3 шт або за смаком
- часник, 3 головки
- томатна паста, 140 г
- олія соняшникова, 120 г
- цукор, 100 г
- оцет 9%, 80 мл
- сіль
Приготування:
- Кабачки і моркву ріжемо шматочками.
- Порада: якщо кабачки молоді, тоді насіння не видаляємо, а ось зовсім зрілі, краще позбавити від насіння.
- Помідори обшпарюємо кип’ятком, прибираємо шкірку.
- За допомогою м’ясорубки подрібнюємо всі овочі і переливаємо масу в каструлю.
- Доводимо до кипіння на великому вогні і варимо 20 хвилин, періодично перемішуючи.
- Всипаємо цукор, додаємо томатну пасту і олію рафіновану і сіль за смаком.
- Після закипання варимо 10 хвилин і додаємо гострий перчик до смаку.
- Варимо ще 10 хвилин, додаємо подрібнений часник і оцет, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин.
- Розливаємо по стерилізованим банкам і закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.
- Аджика виходить дуже густою, з насиченим смаком і ароматом. Обов’язково спробуйте зробити таку аджику.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua