Той самий рецепт маринованих огірочків з бабусиного зошита
від Denzhyttya
9 Серпня, 2021
Один з найулюбленіших рецептів. Завдяки простоті виконання і невеликого набору додаткових продуктів, огірки не втрачають свого свіжого смаку та аромату, вони залишаються хрусткими.
Інгредієнти:
- огірки
- зелень і листя, парасольки кропу
- часник по 3 зубчики в банку
Для розсолу на 1 л води
- сіль, 2 ст.л;
- цукор, 1 ст.л;
Приготування:
- Огірки промиваємо і заливаємо чистою, холодною водою на кілька годин.
- Порада: я завжди беру невеликі, щільні огірочки, такий «закусочний» варіант.
- Укладаємо в банки огірки, заливаємо кип’ятком і накриваємо кришками. Залишаємо на 10 хвилин, зливаємо воду.
- Для розсолу вимірюємо на 1 літр води сіль і цукор – виходьте з кількості банок з огірками.
- У киплячій воді розчиняємо сіль і цукор, доводимо до кипіння.
- Заливаємо маринад в банки, в кожну додаємо оцет 70%, 1 ч.л. ( або 7-8 чайних ложок 9% оцту)
- Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.
- Консервацію зберігаємо в підвалі або в коморі.
Коли відкриваєш таку баночку огірочків, відразу з’являється приємний, пряний аромат, закуска просто ідеальна, овочі хрусткі і щільні.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки