Торт «Нуга» з вафельних коржів

Сьогоднішній рецепт завжди виручає мене, коли немає часу возитися з тістом, але хочеться чогось смачного до чаю. Я взяла за звичку тримати про запас пачку вафельних коржів  . Особливо люблю робити з них торт з начинкою з нуги.

У цьому рецепті я дуже люблю поєднувати подрібнені  волоські горіхи і рахат-лукум. За другим інгредієнтом, до речі, не обов’язково бігти в магазин. У домашніх умовах східні солодощі виходять нітрохи не гірше!

Інгредієнти

  • вафельні коржі 2 шт.
  • яйця 7 шт.
  • цукор 14 ст. л.
  • пшеничне борошно 7 ст. л.
  • розпушувач 0,5 ч. л.
  • рахат лукум 250 г
  • волоські горіхи 250 г
  • ванільний цукор 1 пакетик
  • вершкове масло 250 г

Приготування

  1. Приготуйте крем для начинки. Для цього покладіть в сотейник масло, половину цукру і 7 жовтків. Збийте все віночком і, помішуючи, підігрійте суміш на водяній бані, поки вона не почне густіти. Дайте крему повністю охолонути.
  2. Тим часом збийте в окремій мисці яєчні білки з цукром, що залишився, потім додайте борошно, розпушувач, рахат-лукум, горіхи і ванільний цукор. Акуратно змішайте все за допомогою лопатки, щоб суміш залишалася повітряною.домашня нуга
  3. Застеліть деко пергаментним папером, вилийте туди суміш. Випікайте при 180 градусах приблизно 12-15 хвилин. Дайте нугі охолонути до кімнатної температури.
  4. Зберіть торт в такому порядку: вафельний корж, половина крему, нуга, знову половина крему і, нарешті, другий вафельний корж.торт з нугою
  5. Щоб начинка краще трималася, зверху на торт можна на якийсь час покласти рушник і який-небудь вантаж. Готовий торт наріжте на довільні шматочки і подавайте до столу.вафельні тістечка

Десерт виходить дуже незвичайним і смачним. З чаєм – саме те! Ну а якщо ви любите східні солодощі, і у вас є трохи більше часу, обов’язково побалуйте себе нугою з сухофруктами і мигдалем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: