Салат «Південне сяйво»

Салат «Південне сяйво» подобається нам куди більше м’ясних чи рибних страв.

Приготувати  вдома цю закуску не складає труднощів. Безумовно, поєднання запечених баклажанів, м’якого сиру, свіжих овочів і зелені ідеально підходить для літнього перекусу. А проста заправка не перебиває смак інгредієнтів, а навпаки, підкреслює і розкриває їх.

Інгредієнти:

  • баклажан 3 шт.
  • соняшникова олія 5 ст. л.
  • огірки 4 шт.
  • болгарський перець 1 шт.
  • помідор 2 шт.
  • адигейський сир 180 г
  • зелена цибуля за смаком
  • зелень за смаком
  • лимонний сік 1 ст. л.
  • сіль за смаком
  • чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Помийте баклажани, зріжте у них плодоніжки і розріжте кожен на 2 частини вздовж.баклажани
  2. Зробіть поздовжні надрізи, викладіть їх в форму для випікання і змастіть 1 ст. л. рослинної олії . Відправте  в розігріту до 180 ° С духовку на півгодини.
  3. Огірки, солодкий перець, помідори і сир наріжте кубиком і складіть в салатник.помідори
  4. Дістаньте баклажани, дайте їм охолонути і зніміть шкірку. Дрібно наріжте м’якоть і відправте її до решти інгредієнтів.запечені баклажани
  5. Подрібніть  зелень і зелену цибулю, відправте їх в салатник.
  6. Для приготування заправки змішайте  рослинну олію і лимонний сік. Перемішайте і заправте салат. Посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте і подавайте закуску на стіл!

Ви закохаєтесь в салат «Південне сяйво» з баклажанами ще на етапі читання рецепта. Обов’язково спробуйте цю незвичайну закуску. До речі, зелень можна використовувати будь-яку на ваш смак: петрушку, кінзу, кріп, шпинат, рукколу. Пригощайтеся!

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: