Баклажани з базиліком та моцарелою в духовці
від Denzhyttya
16 Серпня, 2021
Я не пропускаю можливості насолоджуватися сезонними ягодами, фруктами і овочами. Щоб максимально урізноманітнити меню, роблю освіжаючий суп з огірків, капонату по-сицилійськи і різні салати. Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом приголомшливої овочевої закуски. Як приготувати баклажани з базиліком та моцарелою в духовці. Цей рецепт – справжня знахідка для любителів синеньких. Давайте ж швидше приступимо до приготування цієї фантастичної закуски!
Інгредієнти:
- баклажан 2 шт.
- моцарелла 125 г
- базилік 20 г
- оливкова олія 100 мл
- сіль 1 ч. л.
- чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Наріжте баклажани кружечками завтовшки приблизно 1 см.
- У блендері з’єднайте свіжий базилік, оливкову олію, сіль і перець і збийте до однорідної маси.
- Змішайте отриману суміш з баклажанами і залиште маринуватися на 30 хвилин.
- Розігрійте духовку з конвекцією або грилем до 200 градусів.
- На деко, застелене пергаментом, викладіть баклажани і запікайте їх до золотистого кольору. Переверніть їх і запікайте ще кілька хвилин.
- Тонко наріжте моцарелу. Дістаньте деко з духовки і викладіть шматочки сиру поверх баклажанів. Запікайте до розплавлення сиру (від 7 до 10 хвилин).
Завжди щиро дивуюся, як з такого скромного набору інгредієнтів може вийти щось настільки смачне. Спробуйте і ви!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya