Завжди тримаю в морозилці сир: показую як готую “колобки” за рецептом моєї прабабусі

У мене завжди є в морозильній камері сільський свіжий сир, в магазині ніколи не купую. Сьогодні поділюся з вами рецептом міні колобків, який я дізналася від своєї бабусі, а вона в свою чергу від своєї свекрухи.

Інгредієнти:

  • Сир домашній – 500 грам
  • Яйця – 2 шт
  • Сода – 1 чайна ложка (не повна)
  • Цукор – 3 столові ложки
  • сіль – дрібка
  • Борошно 9-12 столових ложок

Приготування:

  1. Сир розминаю  виделкою і приступаю до приготування тіста.
  2. На 500 грам сиру   додати 2 яйця, не повну чайну ложку соди, дрібку солі, 3 столові ложки цукру. Все перемішати  , поступово  додати борошно. У мене пішло 9 столових ложок борошна з невеликою гіркою. Тісто не потрібно сильно забивати борошном, воно повинно липнути до рук.
  3. Для того щоб сформувати «колобочки» я змащую руки олією і відщипую трохи тіста, скачую в кульку.
  4. Тепер всі кульки потрібно обваляти в   манці.Цю справу я доручаю моїй донці. .Завжди тримаю в морозилці сир: показую як готую "колобки" за рецептом моєї прабабусі
  5. Коли всі «колобочки» готові можна приступати до їх смаження.
  6. Для обсмажування я використовую олію, розігріваю її на середньому вогні. Обсмажую в ній всі пончики до золотистого кольору.Завжди тримаю в морозилці сир: показую як готую "колобки" за рецептом моєї прабабусі
  7. Обсмажування  декількох штук займе приблизно 5-6 хвилин.Завжди тримаю в морозилці сир: показую як готую "колобки" за рецептом моєї прабабусі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: