Було багато експерементів і багато провалів, але я все ж знайшла “свій” рецепт маринованих кабачків

Перепробувала багато рецептів маринованих кабачків але кращого за цей не знайшла.

Інгредієнти з розрахунку на на 2 банки об’ємом 700 мл:

  • Кабачок – 500 гр. (1 шт. середній)
  • Томати – 500 гр. (3 шт. великі)
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 4-5 зубчиків.
  • Чорний перець горошком – в кожну банку по 4-6 шт.

Для маринаду:

  • Вода – 700 мл.
  • Сіль – 1 ст. ложка.
  • Цукор – 1,5 ст. ложки.
  • Оцет 9% – 70 мл.

Приготування:

  1. Кабачок нарізаємо кружечками.
  2. Томати також  нарізаємо кружечками.
  3. Моркву нарізаємо кружечками.
  4. Часник нарізаємо тонкими пластинами.
  5. На дно чистої і сухої банки відправляємо чорний перець горошком і трохи часнику.
  6. Укладаємо чергуючи кабачки, томати та моркву.
  7. Готуємо маринад з розрахунку на 700 мл. води. Додаємо 1 ст. ложку солі, 1,5 ст. ложки цукру і 70 мл. оцту 9%.
  8. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. З моменту закипання варимо 1 хвилину.
  9. Гарячий маринад розливаємо по банках, накриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.
  10. На дно глибокої каструлі кладемо рушник і встановлюємо баночки накриті кришками. У каструлю наливаємо теплу воду по плечики банок, ставимо на вогонь і з моменту закипання стерилізуємо 10 хвилин. Потім дістаємо банки і щільно закручуємо кришками. Зберігається така закрутка при кімнатній температурі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: