Салат олів’є рецепт класичний з ковбасою і солоними огірками

Інгредієнти:

  • Консервований зелений горошок 200 г
  • Варена ковбаса 300 г
  • морква 1 шт.
  • яйця 4-5 шт.
  • Картопля 200 г
  • Солоні огірки 3 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • майонез 250 г
  • сіль за смаком

Приготування:

Салат олів’є” – незмінний король страв на святковому столі. Як же відзначити Новий рік, День Народження або ювілей без цієї чудової страви?

Всі інгредієнти в цьому салаті краще нарізати невеликими кубиками приблизно однакового розміру, тільки цибулю нарізати дрібніше. Пропорції інгредієнтів можуть відрізнятися в залежності від ваших уподобань.

  1. Ретельно вимити картоплю і моркву. Овочі готуємо з шкіркою «в мундирі», так вони збережуть структуру і не будуть розвалюватися в салаті. При варінні їх не солимо, перевіряємо виделкою на готовність, зливаємо воду і наливаємо холодну, щоб швидше охололи.salat-olive-klassicheskij-2
  2. Варимо яйця круто, тобто вони повинні варитися в киплячій воді мінімум п’ятнадцять хвилин. Також охолоджуємо в холодній воді.salat-olive-klassicheskij-3
  3. Очищаємо охолоджені варені яйця від шкаралупи, картоплю і моркву – від верхньої шкірки.
  4. Нарізаємо всі інгредієнти кубиками, однакового розміру. Перед нарізкою солоних огірків буквально відіжміть їх від розсолу, інакше салат буде не тієї консистенції.нарізаємо моркву
  5. Зливаем весь сік із зеленого горошку і перемішуємо всі інгредієнти.salat-olive-klassicheskij-5
  6. Заправляємо все майонезом, бажано брати провансаль жирністю 60%, саме таким майонезом користувався сам пан Олів’є.maxresdefault

Існує безліч альтернатив класичним рецептам салату олів’є, де замість ковбаси кладуть курку або будь-яке інше м’ясо, замість солоних огірків – свіжі, не кладуть картоплю або цибуля, замінюють горошок кукурудзою або квасолею, і багато-багато іншого. Але незмінно те, що салат олів’є заправляють майонезом, і на кожному святковому столі саме він є найбажанішою стравою, улюбленою ще з дитинства.

«Олів’є» подається викладеним на листя салату або в невеликих салатниках. Він відмінно приймає форму посуду при викладанні порціями за принципом дитячої паски. Таким чином, питання як прикрасити страву, навряд чи має стояти гостро.

Смачного!

СЕКРЕТИ ПРИГОТУВАННЯ САЛАТУ «ОЛІВ’Є»

  • Майонез можна зробити самостійно. Для цього потрібно взяти 2 яєчних жовтки, оливкову або соняшникову олію, по половині чайної ложки гірчиці, цукру і солі. Всі складові ретельно збиваємо в блендері до однорідної консистенції.
  • Можна доповнити салат олів’є невеликою кількістю дрібно нарізаних свіжих яблук або огірків. В цьому випадку враховуйте той факт, що і яблука, і огірки швидко «стікають», тому нарізати і додавати їх в страву  необхідно перед її безпосередньою подачею на стіл.
  • «Олів’є» довше збереже свої смакові якості, не зіпсується, а овочі довше не втратять форму і свіжість, якщо приготовану страву заправляти майонезом не під час приготування, а відразу перед подачею. Таким же чином рекомендується вчинити з зеленим горошком.

Дуже смачний відео рецепт салату «ОЛІВ’Є»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: