Ну Дуже Смачно! Рис з овочами на зиму

Всім привіт, друзі! Пропоную Вашій увазі заготівлю на зиму – овочі з рисом. Овочі з рисом на зиму прекрасна страва, коли немає часу на підготовку. Рис з овочами без стерилізації готується просто, але обов’язково сподобається Вам і Вашим близьким Подаю в якості закуски, гарніру. Можна взяти з собою в якості обіду або на природу.

Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста – 3 шт
  • морква – 3 шт
  • перець болгарський (я використовую червоний) – 5 шт
  • помідор – 2 кг
  • олія соняшникова – 300 мл
  • рис – 100 гр
  • сіль (з гіркою) – 1 ст.л
  • цукор (з гіркою) – 1 ст.л
  • кислота лимонна (1/2 ч.л.)

Приготування:

  1. Нарізаємо цибулю кубиками. Моркву і перець нарізаємо соломкою.
  2. Помідори нарізаємо часточками на 6-8- частин, в залежності від розміру.
  3. У казан вливаємо олію, даємо нагрітися. Обсмажуємо цибулю до напівпрозорості, додаємо моркву. Обсмажуємо до золотистого.
  4. Додаємо перець, перемішуємо і додаємо помідори, сіль і цукор. Перемішуємо і даємо закипіти.
  5. Зверху на киплячу овочеву масу всипаємо промитий рис.
  6. Зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і варимо 45 хвилин.
  7. Через 45 хвилин додаємо 1/2 ч. л. лимонної кислоти.
  8. Перемішуємо і даємо прокипіти 2 хвилини.
  9. До верху заповнюємо гарячі простерилізовані банки і закатуємо гарячими простерилізованими кришками.
  10. Перевертаємо кришками вниз банки, вкутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
  11. Подаю в якості закуски, гарніру. Можна взяти з собою в якості обіду або на природу.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: