Шарлотка зі сливами
Існує красива легенда про створення всіма улюбленої шарлотки. Нібито дуже давно якийсь пекар був закоханий в прекрасну дівчину. Щоб завоювати її серце, він спік простий, але в той же час повітряний пиріг з яблуками. Дівчину, як ви здогадалися, звали Шарлоттою. але шарлотка з сливами, Про яку сьогодні піде мова, лише її далека родичка.
Традиційна шарлотка готується зовсім не так просто. Білки збиваються в піну, як для меренги, і тільки потім змішуються з жовтками. Наш варіант набагато простіше, але не менш вишуканий! У яйця додається йогурт, що робить пиріг ніжнішим і при цьому не надто жирним.
Інгредієнти:
- яйце 2 шт.
- йогурт 150 г
- цукор 150 г
- соняшникова олія 60 мл
- розпушувач 10 г
- слива 10 шт.
- пшеничне борошно 240 г
- ванільний цукор 10 г
Приготування:
- Яйця збийте з маслом, йогуртом, ваніллю і цукром до однорідної консистенції.
- Змішайте борошно з розпушувачем, додайте в яєчну суміш і замісіть рідке тісто.
- Видаліть зі слив кісточки і наріжте фрукти на часточки.
- Потім змішайте з тістом, прикрасьте верх сливами і запікайте пиріг в духовці 40 хвилин при 180 градусах.
Пироги, подібні Шарлотці, дуже гарні в поєднанні зі збитими вершками. Їх також можна подавати з кулькою пломбіру або парою ложок жирної сметани з цукром. Бажаємо вам гідно оцінити це гастрономічне поєднання!