Шарлотка зі сливами

Існує красива легенда про створення всіма улюбленої шарлотки. Нібито дуже давно якийсь пекар був закоханий в прекрасну дівчину. Щоб завоювати її серце, він спік простий, але в той же час повітряний пиріг з яблуками. Дівчину, як ви здогадалися, звали Шарлоттою. але шарлотка з сливами, Про яку сьогодні піде мова, лише її далека родичка.

Традиційна шарлотка готується зовсім не так просто. Білки збиваються в піну, як для меренги, і тільки потім змішуються з жовтками. Наш варіант набагато простіше, але не менш вишуканий! У яйця додається йогурт, що робить пиріг ніжнішим і при цьому не надто жирним.

шарлотка з сливами

Інгредієнти:

  • яйце 2 шт.
  • йогурт 150 г
  • цукор 150 г
  • соняшникова олія 60 мл
  • розпушувач 10 г
  • слива 10 шт.
  • пшеничне борошно 240 г
  • ванільний цукор 10 г

Приготування:

  1. Яйця збийте з маслом, йогуртом, ваніллю і цукром до однорідної консистенції.
  2. Змішайте борошно з розпушувачем, додайте в яєчну суміш і замісіть рідке тісто.
  3. Видаліть зі слив кісточки і наріжте фрукти на часточки.
  4. Потім змішайте з тістом, прикрасьте верх сливами і запікайте пиріг в духовці 40 хвилин при 180 градусах.

Пироги, подібні Шарлотці, дуже гарні в поєднанні зі збитими вершками. Їх також можна подавати з кулькою пломбіру або парою ложок жирної сметани з цукром. Бажаємо вам гідно оцінити це гастрономічне поєднання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: