Торт «Наполеон» без випічки: на крекерах
Свій рецепт торта «Наполеон» з лаваша я вважала найпростішим і ледачим. І продовжувала б так думати, якби не зустріла іншого «Наполеон» без випічки: На крекерах і з пудинговим кремом. Інтригує? Звісно.
Незважаючи на відсутність властивих класичного «Наполеону» численних шарів, цей торт вийде досить високим і красивим в розрізі. Швидкий і простий рецепт, в якому від вас вимагається лише приготувати заварний крем. Але який! Завдяки додаванню ванільного пудингу він вийде одночасно щільним і ніжним: з текстурою суфле і пломбірним смаком.
Порада: Кількість інгредієнтів вказана для форми розміром 25 х 30 см. Крекери використовуйте солоні: вони приємно розбавлять солодкість пудингової маси. Поєднання солодкого пудингово-ванільного крему з солоними крекерами дає сенсаційний смаковий ефект!
Інгредієнти:
- молоко 1 л
- пшеничне борошно 1 скл.
- ванільний пудинг 2 шт.
- яєчний жовток 4 шт.
- вершкове масло 200 г
- цукор 150 г
- ванільний цукор 10 г
- крекер 200 г
- цукрова пудра за смаком
Приготування:
- Крем. 500 мл молока змішайте з борошном, сухим пудингом і жовтками до однорідної консистенції. Решта 500 мл молока закип’ятіть з маслом і цукром. Повільно влийте заздалегідь приготовлену суміш в кипляче молоко. На слабкому вогні при безперервному помішуванні варіть крем до загустіння.
- На деко, попередньо вистелене папером для випічки, викладіть шар крекерів. Поверх крекерів викладіть злегка теплий крем, потім зверху викладіть другий шар крекерів.
- Злегка притисніть верхній шар крекерів. Деко відправте в холодильник на кілька годин (бажано на ніч). Перед подачею посипте торт цукровою пудрою.
Торт виглядає шалено смачно! Так і хочеться спробувати шматочок. Пропоную не гаяти часу, а побалувати себе і близьких новим ласощами.
Смачного!