Желе з калини

Ягоди калини – справжнє джерело вітамінів. Вони здавна високо цінуються за свої цілющі властивості, а страви з калини – це одночасно десерт і ліки. Яскраво-червоні ягоди багаті вітаміном А і Е, містять удвічі більше вітаміну С і в 5 разів більше солей заліза, ніж цитрусові. Калина допомагає в лікуванні гіпертонії, атеросклерозу, гастриту, коліту, виразки шлунка і дванадцятипалої кишки, застуди, спазмів судин.

З калини варять варення, морси, компоти, роблять пастилу, перетирають з медом і роблять дуже смачне желе. Саме його ми і рекомендуємо приготувати, адже воно сподобається навіть затятим противникам смаку і аромату калини. Гіркоти і специфічного запаху в десерті немає взагалі, лише одна суцільна користь і смак! Із вказаної кількості інгредієнтів ви отримаєте 1 літрову баночку желе з калини.

Інгредієнти:

  • калина 1 кг
  • цукор 1 кг
  • вода 2 скл.

Приготування:

  1. Ретельно переберіть калину, видаліть зіпсовані ягоди. Промийте калину в друшляку під проточною водою.
  2. Наберіть у велику каструлю воду майже до самого верху, закип’ятіть, опустіть в окріп друшляк з калиною на 5 хвилин. Це розм’якшить ягоди і прибере з них гіркоту.
  3. За допомогою дерев’яної ложки перетріть калину через сито. В отримане пюре додайте цукор, воду і ретельно перемішайте.желе з калини
  4. Проваріть суміш на повільному вогні 50 хвилин до загустіння, розлийте по стерилізованим банкам, дайте охолонути при кімнатній температурі і відправте на зберігання в холодильник.желе з калини

Враховуйте, що желе з калини на зиму застигне остаточно вже в банці. За бажанням можна скоротити кількість цукру до 800 м Красиве рубіново-червоне калинове желе підійде в якості начинки для пирогів, прикраси для тортів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: