Закуска з яєць і сиру «Грибочки»
від Denzhyttya
1 Вересня, 2021
Без хорошої закуски і свято не свято. Закуска з яєць і сиру не стала б такою популярною, якби я подавала її в звичайному салатнику.
Виглядає частування як невелика грибна поляна. Існує кілька варіантів оформлення закуски «Грибочки». Шапочки можна зробити з помідорів, щоб страва нагадувала мухомори. Але я вважаю за краще мариновані печериці. До речі, відокремлені ніжки можна подрібнити і теж додати в начинку.
Інгредієнти:
- твердий сир 125 г
- яйце 3 шт.
- мариновані гриби 250 г
- огірки 1 шт.
- часник 1-2 зуб.
- майонез 1-2 ст. л.
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Відваріть яйця круто, остудіть і натріть разом з сиром на дрібній тертці. Посоліть, видавіть часник і додайте майонез. Добре перемішайте.
- Наріжте великий огірок на кружальця товщиною 5 мм. Акуратно видаліть ніжки у печериць так, щоб в капелюшку утворилося невелике заглиблення.
- Візьміть ложку яєчно-сирної маси і скачайте в кулю. Потім надайте кульці довгастої форми, формуючи ніжку гриба, і встановіть її на шматочок огірка.
- Накрийте ніжку капелюшком печериці. Застеліть тарілку листям салату, петрушкою або будь-якою зеленню за смаком, а зверху викладіть грибочки.
Виглядають такі сирні грибочки приголомшливо, а на смак ще краще. Грибна галявина прикрасить будь-який, навіть святковий, стіл. Закуска підійде як до м’ясних страв, так і до овочів. А для ще більш оригінальної подачі ви можете начинити масою яєчні білки.
Смачного!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya