Мариновані сливи на зиму. Відмінна закуска до зимового столу

Мариновані сливи на зиму – чудова закуска до запеченого м’яса і птиці, яка підкорить ваших гостей своїм смаком.

Інгредієнти:

  • Слива – один кілограм двісті грам
  • Цукор – 600 грам
  • Вода – 1,5 літра
  • Яблучний оцет – 150 мілілітрів
  • Лист лавровий – 8 штук
  • Кориця – 0,5 чайної ложки
  • Гвоздика – 16 штук

Приготування:

  1. З такої кількості продуктів повинне вийти вісім півлітрових баночок.
  2. Простерилізуйте банки. Сливи промийте, розкладіть по банках, просто щільно, не трамбуючи.
  3. Залийте кип’ятком, зверху накрийте кришкою і залиште на 30 хвилин. Потім воду злийте.
  4. Зваріть маринад з цукром і корицею після закипання пару хвилин, до розчинення цукру. Вимкніть і додайте оцет.
  5. Викладіть в кожну баночку лавровий лист і пару гвоздик.
  6. Маринад вилийте в банки, закрутіть кришки, переверніть і укутайте до повного охолодження. Зберігайте в підвалі або коморі.
  7. Через два-три місяці слива добре промаринується, тоді можете її спробувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: