Пиріг з родзинками

Кекси, мафіни і капкейки – чарівні ласощі, якими рясніють вітрини кав’ярень. Спочатку вони привертають увагу своїм зовнішнім виглядом, а потім тільки смаком. Ось тут ми і згадуємо прислів’я: «Не все те золото, що блищить». Адже простий домашній пиріг з родзинками виявляється куди смачніше покупної випічки.

До слова, багато з подібної магазинної випічки можна приготувати і вдома. Той самий повітряний кекс – це не що інше, як пиріг з родзинками на кефірі. Придбайте форму для кексів, щоб зробити його таким же гарним, Як на вітрині в кондитерській.

пиріг з родзинками

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 2 скл.
  • цукор 1 скл.
  • кефір 1 скл.
  • Родзинки 1 скл.
  • яйце 2 шт.
  • розпушувач 1 ч. л.
  • ванільний цукор 1 ч. л.
  • соняшникова олія 1 ч. л.
  • сіль 1 дрібка

Приготування:

  1. Перед приготуванням пирога заздалегідь дістаньте продукти з холодильника. Вони повинні бути кімнатної температури. Борошно змішайте і просійте через сито з розпушувачем.
  2. 2 великих курячих яйця (або 3 середніх) засипте цукром в окремій мисці. Туди ж відправте ванільний цукор. Збийте інгредієнти в пишну піну. Через хвилин 5 влийте до неї кефір. Перемішайте.пиріг на кефірі
  3. Тепер пересипте до рідкої масі суху суміш. Змішайте інгредієнти до однорідності силіконової лопаткою. Пересипьте в тісто родзинки без кісточок. Його можна заздалегідь розпарити. Перемішайте тісто.
  4. Форму для випічки змастіть рослинною олією без запаху. Якщо у вас форма не для кексу, можете вистелити її пергаментом. Перелийте тісто в форму. Готуйте пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці.
  5. На приготування у вас піде від 35 до 45 хвилин. Це залежить від висоти форми і потужності духовки. В кожному випадку готовність кексу перевіряйте за допомогою зубочистки. Готовому пирогу дайте постояти хвилин 10.простий пиріг з родзинками

настільки простий пиріг з родзинками – справжня знахідка для зайнятих леді і дбайливих матусь. Особливо з огляду на собівартості  десерту. За бажанням можете додати в тісто трохи горіхів, сухофруктів або кокосової стружки. Головне – не перестарайтеся. Адже достаток добавок ускладнює тісто, робить його менш повітряним. Пробуйте!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: