Смачний вінегрет

Класичний рецепт вінегрету виключає надмірності, демонструючи скромність і простоту. Але, як будь-який салат, вінегрет – невичерпна тема для творчості. Одні господині готують його з оселедцем, інші додають варену квасолю, мариновані маслята, куряче м’ясо або яйце. При цьому, зауважте, продукти суцільно звичні, а смак виходить незмінно гармонійним.

Огірки рекомендуємо брати саме солоні, бочкові в ідеалі. Втім, підійдуть і мариновані, але тоді солі додавайте більше. Для пікантності до заправки можна додати ложку гірчиці, трохи лимонного соку або бальзамічного оцту.

Інгредієнти:

  • Квашена капуста 500 г
  • Цибуля 2 шт.
  • морква 4 шт.
  • Буряк 3 шт.
  • огірки 2 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • горошок 400 г
  • оцет 1 ст. л.
  • сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Соняшникова олія за смаком
  • Зелена цибуля за смаком

Приготування:

  1. Морква, буряк, картоплю відваріть в шкірці, остудіть, потім очистіть. Наріжте овочі дрібно. Далі так же  само дрібно наріжте огірки.як готувати вінегрет
  2. Цибулю розріжте на четвертини, потім кожну тонко наріжте. Складіть в піалу, полийте оцтом, залиште маринуватися на 10-15 хвилин . Після цього оцет злийте.
  3. У глибоку миску або каструлю викладіть квашену капусту, додайте до неї мариновану цибулю, нарізані дрібно  огірки, а також зелений горошок та  інші подрібнені овочі.як готувати вінегрет
  4. Якщо необхідно, посоліть салат, додайте мелений перець, заправте маслом і ретельно перемішайте. Викладіть в салатник і посипте подрібненою зеленою цибулею.як готувати вінегрет

Результат багато в чому залежить і від нарізки овочів: чим акуратніше і дрібніше будуть нарізані овочі, тим смак буде тонше. Для заправки вінегрету радимо використовувати запашну нерафіновану соняшникову олію: з нею салат вийде особливо смачним. Сподіваємося, ви поділіться в коментарях своїми варіантами приготування вінегрету!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: