Запіканка з курячої печінки
Печінка, хоч і дуже корисна, подобається далеко не всім. У неї досить специфічний смак і запах, який багатьом здається дивним. Але навіть такі противники субпродукту можуть кардинально змінити свою думку. Потрібно лише переконати їх спробувати цю страву.
Закуска нагадує запечений печінковий паштет. Я використовую саме курячу печінку, вона ніжніше свинячої чи яловичої і з менш вираженим ароматом. Коли просто смажиш субпродукт на сковороді, часто він виходить сухуватим. Щоб з нашої запіканкою не відбулося того ж, я додаю овочевий прошарок. Він допомагає зробити страву соковитою і апетитною.
Інгредієнти:
- Куряча печінка 600 г
- Пшеничне борошно 2 ст. л.
- яйце 1 шт.
- молоко 100 мл
- цибуля 2 шт.
- морква 2-3 шт.
- твердий сир 150 г
- соняшникова олія 2 ст. л.
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Помийте печінку, видаліть прожилки і перебийте блендером до однорідності. Вбийте яйце і влийте молоко.
- Посоліть і поперчіть за смаком, всипте борошно і перемішайте віночком або міксером, щоб розбити грудочки.
- Наріжте цибулю дрібно, а моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте овочі на 1,5 ст. л. масла. Іншим змастіть форму і викладіть на дно половину морквяно-цибулевої суміші.
- Посипте овочі половиною тертого на крупній тертці сиру і залийте частиною печінкового тіста. Потім повторіть шари. Можете використовувати порційні форми розміром 22 х 8 см, тоді вийде дві запіканки.
- Розігрійте духовку до 200 градусів і готуйте запіканку 45-50 хвилин. Дайте їй трохи охолонути, потім вийміть з форми.
Подавати запечену печінку можна як гарячою, так і холодною. Мені запіканка на другий день подобається ще більше. Особливо смачно з вареною або смаженою картоплею. Також закуска прекрасно поєднується з кашами.