Запіканка з курячої печінки

Печінка, хоч і дуже корисна, подобається далеко не всім. У неї досить специфічний смак і запах, який багатьом здається дивним. Але навіть такі противники субпродукту можуть кардинально змінити свою думку. Потрібно лише переконати їх спробувати цю страву.

Закуска нагадує запечений печінковий паштет. Я використовую саме курячу печінку, вона ніжніше свинячої  чи  яловичої і з менш вираженим ароматом. Коли просто смажиш субпродукт на сковороді, часто він виходить сухуватим. Щоб з нашої запіканкою не відбулося того ж, я додаю овочевий прошарок. Він  допомагає зробити страву соковитою і апетитною.

Інгредієнти:

  • Куряча печінка 600 г
  • Пшеничне борошно 2 ст. л.
  • яйце 1 шт.
  • молоко 100 мл
  • цибуля 2 шт.
  • морква 2-3 шт.
  • твердий сир 150 г
  • соняшникова олія 2 ст. л.
  • сіль за смаком
  • чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Помийте печінку, видаліть прожилки і перебийте блендером до однорідності. Вбийте яйце і влийте молоко.печінку з яйцем
  2. Посоліть і поперчіть за смаком, всипте борошно і перемішайте віночком або міксером, щоб розбити грудочки.печінковий тісто
  3. Наріжте цибулю дрібно, а моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте овочі на 1,5 ст. л. масла. Іншим змастіть форму і викладіть на дно половину морквяно-цибулевої суміші.запіканка з овочами
  4. Посипте овочі половиною тертого на крупній тертці сиру і залийте частиною печінкового тіста. Потім повторіть шари. Можете використовувати порційні форми розміром 22 х 8 см, тоді вийде дві запіканки.печінкова запіканка
  5. Розігрійте духовку до 200 градусів і готуйте запіканку 45-50 хвилин. Дайте їй трохи охолонути, потім вийміть з форми.запечена печінку

Подавати запечену печінку можна як гарячою, так і холодною. Мені запіканка на другий день подобається ще більше. Особливо смачно з вареною або смаженою картоплею. Також закуска прекрасно поєднується з кашами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: