Пиріжки з яблуками: м’які і ніжні, як мамині ручки. Заварне тісто довго не черствіє

Пиріжки виходять настільки м’якими і повітряними, що просто неможливо відірватися. Заварне тісто довго не черствіє, не кришиться, прекрасно поєднується з різними начинками.

Інгредієнти:

  • борошно, 35 г
  • вода, 175 г

Для тіста:

  • близько 570 г
  • дріжджі свіжі, 21 г або сухі, 7 г
  • сіль дрібка
  • молоко, 90 мл
  • яйця, 2 шт
  • масло вершкове, 90 г
  • цукор, 100 г

Для приготування начинки візьміть:

  • яблука, 1.3 кг
  • цукор, 4 ст.л
  • масло вершкове, 1 ст.л
  • кориця

Приготування:

  1. Змішуємо воду з борошном і вимішуємо до однорідності. Варимо до густоти і відразу знімаємо в плити.
  2. Остуджуємо і періодично вимішуємо.
  3. У тепле молоко всипаємо дріжджі, перемішуємо.
  4. Яйця змішуємо з сіллю і цукром, перемішуємо.
  5. Змішуємо з дріжджами і заварною основою.
  6. Всипаємо просіяне борошно частинами і вимішуємо м’яке, не липке тісто.
  7. Порада: кількість борошна регулюйте самі, щоб не забити масу.
  8. Вмішуємо розм’якшене вершкове масло.
  9. Тісто накриваємо і залишаємо на 1 годину в теплому місці.
  10. Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо шматочками, змішуємо з цукром і корицею, тушкуємо до м’якості на невеликому вогні, щоб випарувалася волога.
  11. Охолоджуємо начинку.
  12. Формуємо пиріжки, викладаємо на деко і накриваємо, залишаємо на 10 хвилин.
  13. Змащуємо пиріжки збитим яйцем з молоком.
  14. Випікаємо при 220 градусах близько 15 – 20 хвилин до рум’яності, дивіться по своїй духовці.

Пиріжки з яблуками: м'які і ніжні, як мамині ручки. Заварне тісто довго не черствіє

Пиріжки виходять м’якими, пишними, начинка просто бурштинова і тане в роті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: