Швидкий яблучний пиріг: смачна випічка всього за 20 хвилин

Цей пиріг – справжня палочка-виручалочка для господинь, коли потрібно приготувати щось смачне без особливих тимчасових витрат. Все максимально просто – впорається будь-хто! А результат вельми вражаючий – ніжний і м’який пиріг до чаю. З начинками можна експериментувати.

Інгредієнти:

  • яйця – 5 шт;
  • цукор – 150 гр;
  • сіль – 1 дрібка;
  • цукор ванільний – 15 гр;
  • кориця – до смаку;
  • вершкове масло – ½ пачки;
  • розпушувач – 10 гр;
  • сметана – 3 ст л;
  • борошно – 1 ст;
  • яблука – 4 шт.

Приготування:

  1. Розбиваємо яйця в ємність і збиваємо вінчиком зовсім злегка, додаємо цукор, сіль, ще раз збиваємо небагато.
  2. Розтоплене масло додаємо до яєць, попередньо охолодивши. Додаємо сметану, все вимішуємо.
  3. Додаємо розпушувач і ванільний цукор, корицю (цукор і корицю можна вилучити).
  4. Додаємо просіяне борошно, все гарненько вимішуємо до однорідності.
  5. Чистимо яблука, формуємо на дольки і додаємо в тісто, вимішуємо.
  6. Вливаємо тісто в форму, попередньо застеливши її листом для випічки.
  7. Випікаємо в духовці, розігрітій до 180 С хвилин 20.

Можна замінити яблука сливами, ягодами, тільки попередньо присипавши останні крохмалем. Можна використовувати інші фрукти, курагу, родзинки – начинки варіюються на ваш смак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: