Омлет з кабачками по-італійськи

Сьогодні готую італійський омлет з кабачками в духовці: просту, смачну кабачкову фріттату. У сезон овочів ця страва завжди присутня на нашому столі і радує нас своїм яскравим смаком і ароматом.

Готується дуже просто, швидко і ніколи не набридає. Якщо ще не готували так кабачки, спробуйте, вам сподобається!

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2-3 шт.
  • Яйця – 4-5 шт.
  • Сир твердий – 130-150 гр.
  • Сметана – 4-5 ст. ложок
  • Сіль, перець, сушений часник – за смаком (у мене сушений часник 1 ч.л., сіль -1 ч.л, чорний мелений перець – 1/2 ч.л.)

Приготування:

  1. Кабачки промиваю і тонко нарізаю.Не уявляю літа без омлету з кабачками по-італійськи (осінню теж продовжую готувати)
  2. У відповідній ємності змішую яйця зі сметаною, додаю сіль, перець, сушений часник, добре перемішую і яєчна заливка готова.
  3. Форму для випічки змащую олією і викладаю шар кабачків.
  4. Далі поливаю кабачки яєчною масою.
  5. Зверху натираю трохи сиру.
    Не уявляю літа без омлету з кабачками по-італійськи (осінню теж продовжую готувати)
  6. І продовжую далі так само: шар кабачків, яєчна заливка, сир і т.д. Зверху на останній шар натираю решту сиру і відправляю форму в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30-35 хвилин.Не уявляю літа без омлету з кабачками по-італійськи (осінню теж продовжую готувати)

Готову фріттату дістаю з духовки, нарізаю на порційні шматочки і можна пригощатися!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: