У магазині такого не купиш. Найтонший лаваш: домашній рецепт

Такий найтонший лаваш можна спробувати тільки вдома, в магазині вам не запропонують настільки тонкі коржі. Млинці виходять найтоншими за рахунок крохмалю в тісті.

Інгредієнти:

  • борошно, 400 г
  • окріп, 220 г
  • сіль, 1 ч.л
  • олія соняшникова, 2 ст.л
  • крохмаль

Приготування:

  1. Крохмаль беріть будь-який, кукурудзяний або картопляний.
  2. Борошно змішати з сіллю і заливаємо кип’ятком, вливаємо олію.
  3. Вимішуємо спочатку лопаткою, щоб тісто охололо.
  4. Коли температура буде нормальною, мішаємо руками.
  5. Укладаємо тісто в пакет і залишаємо на 1 годину.
  6. Добре вимішуємо тісто і залишаємо ще на 30 хвилин накритим.
  7. Ділимо тісто на невеликі шматочки, скачуємо колобки.У магазині такого не купиш. Найтонший лаваш: домашній рецепт
  8. Кожен колобок спочатку вмочуємо в крохмаль з двох сторін, потім розкачуємо качалкою в найтонший корж, змащуємо соняшниковою олією і складаємо один на одного.У магазині такого не купиш. Найтонший лаваш: домашній рецепт
    У магазині такого не купиш. Найтонший лаваш: домашній рецепт
  9. Обсмажуємо на сухій сковорідці, складаємо стопкою на тарілці і накриваємо пакетом, щоб коржі стали м’якими.У магазині такого не купиш. Найтонший лаваш: домашній рецепт
  10. Можна ще змащувати вершковим маслом.У магазині такого не купиш. Найтонший лаваш: домашній рецепт

Подаю такі коржі в якості доповнення до салатів, шашликів, інших страв. Вони відмінно підходять для різних начинок, можна зробити шаурму, де буде багато начинки і мало тіста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: