У магазині такого не купиш. Найтонший лаваш: домашній рецепт
від Denzhyttya
17 Вересня, 2021
Такий найтонший лаваш можна спробувати тільки вдома, в магазині вам не запропонують настільки тонкі коржі. Млинці виходять найтоншими за рахунок крохмалю в тісті.
Інгредієнти:
- борошно, 400 г
- окріп, 220 г
- сіль, 1 ч.л
- олія соняшникова, 2 ст.л
- крохмаль
Приготування:
- Крохмаль беріть будь-який, кукурудзяний або картопляний.
- Борошно змішати з сіллю і заливаємо кип’ятком, вливаємо олію.
- Вимішуємо спочатку лопаткою, щоб тісто охололо.
- Коли температура буде нормальною, мішаємо руками.
- Укладаємо тісто в пакет і залишаємо на 1 годину.
- Добре вимішуємо тісто і залишаємо ще на 30 хвилин накритим.
- Ділимо тісто на невеликі шматочки, скачуємо колобки.
- Кожен колобок спочатку вмочуємо в крохмаль з двох сторін, потім розкачуємо качалкою в найтонший корж, змащуємо соняшниковою олією і складаємо один на одного.
- Обсмажуємо на сухій сковорідці, складаємо стопкою на тарілці і накриваємо пакетом, щоб коржі стали м’якими.
- Можна ще змащувати вершковим маслом.
Подаю такі коржі в якості доповнення до салатів, шашликів, інших страв. Вони відмінно підходять для різних начинок, можна зробити шаурму, де буде багато начинки і мало тіста.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua