Рецепт шоколадного торта з незвичайним кремом-суфле. Справиться кожен!

Рецепт цього торта я знайшла в своїй старій кулінарній книзі. Вирішила приготувати його і результат перевершив мої очікування. Шоколадний бісквіт з прошарком смачного і незвичайного крему-суфле з манки, вкритий шоколадною глазур’ю. Готується такий тортик дуже легко – справиться зможе кожен!

Інгредієнти:

Інгредієнти для крему:

  • Молоко – 750 мл.
  • Крупа манна – 4 ст.л.
  • Масло вершкове 82,5% – 160 гр.
  • Цукор – 1 ст.
  • Ванілін – 1 гр.

Інгредієнти для тіста:

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 6 ст.л.
  • Олія соняшникова – 100 мл.
  • Какао – 5 ст.л.
  • Борошно – 6 ст.л.
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.

Інгредієнти для шоколадної глазурі:

  • Цукор – 9 ст.л.
  • Какао – 3 ст.л.
  • Молоко – 6 ст.л.
  • Масло вершкове – 80 гр.

Приготування бісквіта:

  1. Яйця збити міксером 1 хвилину. Потім поступово додати цукор. Після збивати ще 4 хвилини на максимальних обертах міксера, до пишної маси.
  2. Повільно збиваючи, влити тонкою цівкою олію.
  3. Змішати борошно з какао і розпушувачем. Просіяти в тісто в два етапи, при цьому акуратно перемішувати віночком знизу вгору. Довго вимішувати тісто не потрібно. Досить буде, щоб всі інгредієнти добре з’єдналися.
  4. Форму діаметром 22 см застеліть пергаментом. Стінки змастіть маслом і присипте борошном. Перелийте тісто у форму.
  5. Випікайте при 180⁰ 25-30 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною паличкою. Вона повинна бути сухою.Рецепт шоколадного торта з незвичайним кремом-суфле. Справиться кожен!
  6. Дати охолонути бісквіту, після чого розрізати його на два коржі.Рецепт шоколадного торта з незвичайним кремом-суфле. Справиться кожен!

Приготування крему:

  1. Молоко нагріти до гарячого стану, не кип’ятити. Потроху додати манну крупу, постійно помішуючи лопаткою. Варити на повільному вогні до готовності. Потім остудити до кімнатної температури.
  2. Масло кімнатної температури перетерти з цукром за допомогою лопатки або віночка.
  3. Міксером збити охолоджену молочну масу, додаючи в неї по одній столовій ложці масляного крему. Додати ванілін і збивати 3-4 хвилини, до пишності.

Рецепт шоколадного торта з незвичайним кремом-суфле. Справиться кожен!

Збірка торта:

  1. Коржі трохи просочити молоком.Рецепт шоколадного торта з незвичайним кремом-суфле. Справиться кожен!
  2. Для складання тортика можна  використати роз’ємне кільце, але можна обійтися і без нього. Розподілити весь крем між двома коржами. Далі відправити тортик в холодильник на години 3-4 або на ніч, для стабілізації крему.Рецепт шоколадного торта з незвичайним кремом-суфле. Справиться кожен!

Приготування шоколадної глазурі:

  1. Останнім етапом буде приготування глазурі.
  2. У сотейнику з товстим дном змішати какао з цукром.
  3. Додати молоко і добре все змішати віночком.
  4. Поставити на середній вогонь і варити, постійно помішуючи. Як тільки суміш закипить додати в неї вершкове масло.
  5. Продовжувати варити до загустіння.
  6. Глазур трохи остудити.Рецепт шоколадного торта з незвичайним кремом-суфле. Справиться кожен!
  7. Покрити тортик теплою шоколадною глазур’ю. Поставити в холодильник на  20 хвилин. Але можна і відразу пробувати!Рецепт шоколадного торта з незвичайним кремом-суфле. Справиться кожен!Рецепт шоколадного торта з незвичайним кремом-суфле. Справиться кожен!

Готово! Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: