Яблучне повидло на зиму. Рецепт густої яблучної начинки для пирогів, пиріжків

Таке густе і ароматне повидло з яблук, прекрасно підходить в якості начинки для різної здоби, рулетів і тортів, з ним дуже зручно робити пиріжки.

Таке густе і ароматне варення з яблук, прекрасно підходить в якості начинки для різної здоби, рулетів і тортів, з ним дуже зручно робити пиріжки.

Інгредієнти:

  • яблука вже без серцевини – 3-3.2 кг
  • цукор – 1.5-2 кг
  • вода – 100-200 мл
  • лимонна кислота – половина ч.л. за смаком і бажанням

Приготування:

  1. Вибирайте дуже стиглі, навіть перезрілі яблука, беремо навіть впалі і просто обрізаємо погані місця. Сорт яблук значення не має.
  2. Ріжемо яблука шматками і заливаємо водою.
  3. Ставимо каструлю на середній вогонь, накриваємо кришкою і варимо, періодично перемішуючи до м’якості. Залежно від соковитості, сорти яблук, ви буде варити близько 30 – 60 хвилин.
  4. Порада: можете ще додати третину ягід або фруктів свіжих або заморожених.
  5. Перебиваємо масу занурювальним блендером і перетираємо через сито.
  6. Порада: таке пюре ви можете вже закрити в баночки у вигляді дитячого харчування.
  7. Додаємо цукор і пробуємо на смак і якщо вам не вистачає кислинки, додайте лимонну кислоту.
  8. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і уварюємо. Перемішуємо постійно, щоб воно не підгоріло. В середньому, цей процес займає близько 1 – 2 години.
  9. Коли повидло стало густим, малюнок на поверхні вже не розтікається, тоді джем готовий.
  10. Розливаємо по банках, закручуємо кришками. Залишаємо так остигати і зберігаємо в підвалі або в коморі.
  11. Таким чином ви можете варити повидло зі слив та інших ягід і фруктів.

Яблучне повидло на зиму. Рецепт густої яблучної начинки для пирогів, пиріжків

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: