Яблучне повидло на зиму. Рецепт густої яблучної начинки для пирогів, пиріжків
від Denzhyttya
29 Вересня, 2021
Таке густе і ароматне повидло з яблук, прекрасно підходить в якості начинки для різної здоби, рулетів і тортів, з ним дуже зручно робити пиріжки.
Таке густе і ароматне варення з яблук, прекрасно підходить в якості начинки для різної здоби, рулетів і тортів, з ним дуже зручно робити пиріжки.
Інгредієнти:
- яблука вже без серцевини – 3-3.2 кг
- цукор – 1.5-2 кг
- вода – 100-200 мл
- лимонна кислота – половина ч.л. за смаком і бажанням
Приготування:
- Вибирайте дуже стиглі, навіть перезрілі яблука, беремо навіть впалі і просто обрізаємо погані місця. Сорт яблук значення не має.
- Ріжемо яблука шматками і заливаємо водою.
- Ставимо каструлю на середній вогонь, накриваємо кришкою і варимо, періодично перемішуючи до м’якості. Залежно від соковитості, сорти яблук, ви буде варити близько 30 – 60 хвилин.
- Порада: можете ще додати третину ягід або фруктів свіжих або заморожених.
- Перебиваємо масу занурювальним блендером і перетираємо через сито.
- Порада: таке пюре ви можете вже закрити в баночки у вигляді дитячого харчування.
- Додаємо цукор і пробуємо на смак і якщо вам не вистачає кислинки, додайте лимонну кислоту.
- Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і уварюємо. Перемішуємо постійно, щоб воно не підгоріло. В середньому, цей процес займає близько 1 – 2 години.
- Коли повидло стало густим, малюнок на поверхні вже не розтікається, тоді джем готовий.
- Розливаємо по банках, закручуємо кришками. Залишаємо так остигати і зберігаємо в підвалі або в коморі.
- Таким чином ви можете варити повидло зі слив та інших ягід і фруктів.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua