Готую так ледачі вареники вже не перший рік
від Denzhyttya
28 Вересня, 2021
Це найпростіший і швидкий рецепт ледачих вареників. Готую я по ньому вже близько 5 років. Для приготування цих ледачих вареників вам не доведеться бруднити руки, робочу поверхню і витратите на це мінімум часу. Проте в результаті отримаєте дуже смачну страву для сніданку. Я впевнена, що таких ніжних ледачих вареників ви ще не їли!
Особливо сподобаються такі варенички тим, хто любить насичений смак сиру.
Інгредієнти:
- Пів кілограма домашнього сиру
- Одне-два яйця в залежності від розміру
- П’ять-шість стол. ложок манки (можете замінити борошном в разі, якщо не любите манку)
- Цукор або сіль в залежності від смаку
- Масло вершкове в залежності від смаку
Приготування:
- Відразу ж можете наповнити каструлю водою і помістити її на вогонь, оскільки тісто готується дуже швидко.
- А тепер можете братися за приготування тіста. Поряд покладіть ложку, адже вам не доведеться нічого місити руками.
- Викладіть сир у глибокий посуд, вбийте яйця, всипте сіль або цукор, а також манку. Добре перемішайте.
- Якщо ви вирішили приготувати солодкі вареники, то можете додати в тісто трошки ваніліну або ванільного цукру.
- Для ледачих вареників підійде тільки сухий сир, якщо ви візьмете вологий, то вироби разварятся. Якщо у вас все ж вологий сир, то загорніть його в кілька шарів марлі і гарненько відіжміть.
- Готове тісто відставте в сторону хвилин на п’ять, щоб манка набухла. Потім візьміть плоску тарілку великого розміру і розподіліть на ній тісто, висота якого буде від 1,5 до 2 сантиметрів.
- Після цього за допомогою ложки або виделки опустіть шматочки тіста в киплячу воду.
- Варіть вареники не більш 1-1,5 хвилини після того. Як вода знову закипить. Вийміть їх з води, покладіть на тарілку і додайте вершкове масло. Можете подавати.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua