Домашня ряжанка з дитинства. Ніжно-вершковий смак топленого молока
від Denzhyttya
16 Жовтня, 2021
Ряжанка з мого дитинства – ніжно-вершкового смаку топленого молока. Її готувала моя мама і бабуся.
Цей продукт без всіляких добавок, які використовують зараз при приготуванні йогуртів і різних кисломолочних продуктів.
Інгредієнти:
- молоко домашнє – 3 літри,
- сметана – 3 ст. ложки.
Приготування:
- Молоко вилити в каструлю і поставити в духовку на 170 градусів. В процесі приготування діставати каструлю знімати пінку на тарілку.
- Це займе приблизно дві години.
- Потім молоко охолодити до температури 30 – 40 градусів.
- У кружці перемішати 3 ст. ложки сметани з невеликою кількістю пряженого молока. Влити готову суміш в молоко і перемішати.
- Налити молоко в банки, зверху викласти пінку. Накрити рушником і залишити на 8-10 годин для скисання і загустіння.
- Потім прибираю в холодильник для кінцевого застигання і можна насолоджуватися.
Процес приготування займає час, але як бачите готується просто і кінцевий результат того вартий.
Джерело:
mandarynka.com.ua