Яблучні оладки: рецепт повітряного і якісного тіста

Яблучні оладки настільки ж популярні, як із кабачків чи з морквою. Страва ароматна, м’яка і ніжна, особливо в тому випадку, якщо зробити якісне тісто, яке при обсмажуванні, відмінно підніметься і стане повітряним.

Інгредієнти:

  • яблука, 2 шт
  • яйця, 1 шт
  • цукор, 2 ст.л
  • борошно, 350 г
  • кефір жирний, 500 мл
  • розпушувач, 1 ч.л
  • сіль, кориця

Приготування:

  1. Кефір кімнатної температури змішуємо з яйцем, сіллю, цукром.
  2. Борошно просіваємо і всипаємо в масу, вимішуємо.
  3. Додаємо розпушувач і за смаком корицю.
  4. Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо дрібними кубиками, всипаємо в тісто і добре вимішуємо.
  5. Накриваємо тісто і залишаємо на 20 хвилин.
  6. Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо оладки з двох сторін до рум’яності.
  7. Оладки виходять пишними і м’якими, вони не будуть осідати після того, як ви знімете їх з плити.Яблучні оладки: рецепт повітряного і якісного тіста

Не варто додавати занадто багато наповнювачів – в нашому випадку, яблука. Велика кількість добавок зменшує пишність. Обсмажуйте оладки на чавунній сковороді або з товстим дном і стінками – вони рівномірно нагріваються і добре тримають температуру, страва не пригорає, а добре прожарюється.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: