Дуже смачна часникова картопля — смачніше картоплі фрі і набагато корисніше
від Denzhyttya
13 Жовтня, 2021
- Вона гостра, хрустка і дуже смачна, готується легко.
Такий варіант картоплі називають “іспанський сором”, вона гостра і дуже смачна, готується легко. Такий варіант навіть корисний, його не потрібно смажити. Картопелька готується дуже легко, підійде і як гарнір і навіть як самостійна страва.
Інгредієнти:
- картопля — 1 кг.
- часник — 4 зубчики
- гострий перець — 1 шт.
- солодкий перець — 1 шт.
- рослинна олія
- зелень петрушки
- сіль
Приготування:
- Картоплю нарізаємо шматочками, не надто великими і не дрібними. Додаємо в картоплю сіль, щедру дрібку і рослинну олію. Добре перемішуємо.
- Відправляємо картоплю на деко і запікаємо при температурі 180-200 градусів хвилин 30 до готовності.
- За 5 хвилин до готовності картоплі приготуємо соус. 4 зубчики часнику обсмажуємо кілька секунд на ложці рослинної олії. Сюди ж додаємо одну порізану солодку перчину кубиками і трохи гострого перцю його також подрібнюємо дрібними шматочками. Обсмажуємо буквально пару хвилин, стежте, щоб не підгорів часник. Додаємо дрібно порізану петрушку (можете взяти іншу улюблену зелень), прогріваємо пів хвилини.
- Готову картоплю відправляємо в зелень, добре перемішуємо і можна подавати.
Подробиці дивіться в короткому відео.
Смачного!
Джерело:
ukr.media