Ось так тепер гарбуз готують всі мої знайомі. Тільки наповнювач міняй і кожен раз новий смак

Ароматний і смачний гарбузовий джем, який ви можете використовувати в найрізноманітніших десертах, випічці. Дуже смачно виходить з сирними запіканками. Наповнювач міняйте на свій смак.

Інгредієнти:

  • Гарбуз 1 кг
  • Апельсиновий сік 2 шт. (вичавити)
  • Цукор 800 г
  • Лимонна кислота 0.5 ч. л.

Приготування:

  1. Гарбуз очищаємо від насіння і шкірки, ріжемо на шматочки і викладаємо в сковороду, засипаємо цукром і додаємо сік двох апельсинів.
  2. Варимо на невеликому вогні, щоб гарбуз дав сік, збільшуємо трохи вогонь і варимо близько 20 хвилин.
  3. Перебиваємо гарбуз блендером. Додаємо лимонну кислоту і варимо 5 хвилин.
  4. Розливаємо в чисті стерилізовані банки і закручуємо кришками.
  5. Зберігаємо в підвалі або в коморі.
  6. Якщо ви хочете дуже густе варення, тоді після додавання лимонної кислоти, варіть трохи довше, поки джем не увариться так, як вам потрібно.
  7. Якщо ви хочете додати інші добавки, горіхи або спеції, додаємо після того, як перебиваємо масу блендером.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: