Ось так тепер гарбуз готують всі мої знайомі. Тільки наповнювач міняй і кожен раз новий смак
від Denzhyttya
24 Жовтня, 2021
Ароматний і смачний гарбузовий джем, який ви можете використовувати в найрізноманітніших десертах, випічці. Дуже смачно виходить з сирними запіканками. Наповнювач міняйте на свій смак.
Інгредієнти:
- Гарбуз 1 кг
- Апельсиновий сік 2 шт. (вичавити)
- Цукор 800 г
- Лимонна кислота 0.5 ч. л.
Приготування:
- Гарбуз очищаємо від насіння і шкірки, ріжемо на шматочки і викладаємо в сковороду, засипаємо цукром і додаємо сік двох апельсинів.
- Варимо на невеликому вогні, щоб гарбуз дав сік, збільшуємо трохи вогонь і варимо близько 20 хвилин.
- Перебиваємо гарбуз блендером. Додаємо лимонну кислоту і варимо 5 хвилин.
- Розливаємо в чисті стерилізовані банки і закручуємо кришками.
- Зберігаємо в підвалі або в коморі.
- Якщо ви хочете дуже густе варення, тоді після додавання лимонної кислоти, варіть трохи довше, поки джем не увариться так, як вам потрібно.
- Якщо ви хочете додати інші добавки, горіхи або спеції, додаємо після того, як перебиваємо масу блендером.
Джерело:
popoisty.com
Позначки